banner564

Rumlar bayram yapıyor

Katar Emiri, 4 alanda Güney Kıbrıs’a yatırım projesinden söz ederek “laf değil icraat yapalım” dedi

Rumlar bayram yapıyor
banner598

   Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin resmi bir ziyaret çerçevesinde gittiği Güney Kıbrıs’ta yaptığı temaslar, dünkü gazetelerde geniş yer buldu.

   Fileleftheros gazetesi, “Katar Emiri Laf Değil İcraat İstiyor” başlıklı haberinde, Katar Emiri'nin Güney Kıbrıs temaslarının gündeminde enerji, limanlar, finans sektörü ve teknolojinin bulunduğunu yazdı. Enerji konusunda doğal gaz çalışmalarına ilaveten, güneş enerjisine yönelik yatırımların gündemde olduğu belirtildi.
   Katar Emiri'nin “hazırlıklı ve çalışmaya hazır bir şekilde” Rum kesimine gittiğini yazan gazete, Rum Başkanlık Sarayı'na resmi ziyaretlere genellikle uzun açıklamalar ve ifadelerin eşlik ettiğini; Katar Emiri'nin ise zamanını açıklamalar ve konuşmalarla harcamak için değil, projeleri ele almak için orada bulunduğunu gösterdiği yorumunu yaptı.
    İki ülke heyetlerinin ortak görüşmesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin niyetleri konusunda oldukça net olduğunu yazan gazete, Hristodulidis ile Al Thani’nin genel tartışmalar yerine somut ifadeler ve elle tutulur sonuçlar istediklerini vurguladıklarını iletti.
   Gazete görüşmede iki ülke arasında bir çalışma komitesi kurulmasına da karar verildiğini ve komitenin çalışmalarının 6 ayda bir liderler tarafından gözden geçirileceğini de belirtti.
Katar Emiri'nin “hazırlıklı ve çalışmaya hazır bir şekilde” Rum kesimine gittiğini ve stratejik iş birliklerinin kendisini ilgilendirdiğini vurguladığını ileten gazete, Katar Emiri'nin örneğin enerji ve limanlar gibi ileriye dönük projelere katılmakla ilgilendiklerini söylediğini aktardı.
Katar’ın yatırımlara ilgisinin dört eksende olduğunu ve bunların enerji, limanlar, finans sektörü ve teknoloji olduğunu yazan gazete, Katar’ın enerji alanında Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki doğal gazın değerlendirilmesine katılım haricinde, güneş enerjisi ve enerji depolama gibi altyapılar inşa edilmesi ve idare edilmesiyle de ilgilendiğini kaydetti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Penis yalamaya gotleri tavana vurma hareketleri he elektrik cekildi dogalgazi cikarttin limasol limanini hallettin de bu kaldi ha ha ha

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 2 ay Önce

Turkish Power ve yandaş medya Turkiyenin kıvrak ve bok gibi yönetilmesinden siz de sorumlusunuz. Türkiyeyi RTE ile birlikte batırdınız. Eninse sonunda hesap vereceksiniz.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Katar RTE Cumhuriyetinin 1 numaralı dostu idi. Ama atalarımız " akılsız bir dostum olacağına, akıllı bir düşmanım olsun" lafıni boşuna söylemedi. Katar RTE Cumhuriyetini anladı.

Turk8sh Power
Turk8sh Power - 2 ay Önce

Palikarya yancisi yalan dolan soz rumun sirti tutulsa masaja balon haber ciksa ruma saksaka gideceksin katar emirine giptayla bakip gelin olmaya calisan hristo gibisin bak arkadas israili yaladilar israilin ne olacagi belli degil araplari kiskirtmaya calistilar ortada birsey yok bu gidisle misirin ne olacagi belli degil hristiyan irkci somurgeci efendilerinden kopup kendine gel onu bunu yaglamakla abli olamazsin KKTC ve TC nin aleyhine olacagini zannettigin herseyi saksaklamaktan vazgec belki o zaman ona buna muhtac olmazsin aciyoruz size aciyoruz

Doğru Söz
Doğru Söz @Turk8sh Power - 2 ay Önce

Katar Emiri RTE te 600 milyon dolarlık rüşvet verdi. Uçak hediye. İslamda ve hukukta rüşvet alan da veren da suçlu ve günahkârdür. Ama senin gibi maaşlı leş troller sırf troll maaşı için her boku yer yutar temizlersiniz, olmayan aklınızca aklarsınız. Leş kargaları. Sizin ve liyakatsızlar yüzünüzden Türkiye toparlayamıyor, ona buna dileniyor, muhtaç oluyor.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473