banner564

Savaş vurgunu

Çatışmalardan kaçan İsrail vatandaşlarının yoğun ilgisi nedeniyle Larnaka’da 85 metre kare daire fiyatı 200 bin Euro’nun üzerine çıktı

Savaş vurgunu
banner598

   İsrail-Hamas arasındaki savaşın devam etmesi ve geleceğe yönelik belirsizlikler yüzünden Güney Kıbrıs’a kaçanların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle varlıklı İsrail vatandaşlarının Larnaka’yı merkez seçtiği, bu yüzden emlak satışlarında ve kiralarda patlama yaşandığı bildirildi.

 Rum medyasından elde edilen bilgilere göre; Larnaka’da 2 yatak odalı 85 metre kare bir apartman dairesinin fiyatı son bir ay içinde 200 bin Euro’nun üzerine çıktı. Türk mülklerinin yoğunlukta olduğu Makenzi bölgesinde bu rakamın 300 bin Euro’ya kadar çıktığı haber verildi.
 
  Satış fiyatlarında patlama oldu
  İsraillilerin yoğun ilgisi nedeniyle Larnaka’da emlak kiraları ve satış fiyatlarında patlama olduğu, şirketlerin de merkezlerini Larnaka’ya taşımak istediği bildirildi.
 Fileleftheros gazetesi; İsraillilerin Larnaka’da emlak alım veya kiralamaya ilgilerinin, özellikle Hamas-İsrail savaşı öncesinde yüksek olduğunu, savaşın patlak vermesiyle biraz duraklama olmasına karşın özellikle kiralamaya ilginin yüksek seviyeye ulaştığını yazdı.
Habere göre İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Larnaka’ya “ilgi sağanağı” nedeniyle bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın “yanına yaklaşamayacağı kadar” uçtu,  Larnaka’daki taşınmaz fiyatları Lefkoşa’nın Rum kesimindeki fiyatlar seviyesine çıktı.
 
200 bin Euro ve üzerinde…
  Larnaka’daki özel bir emlak şirketi müdürü, özellikle savaş başlamadan önce günde ortalama 20-30 talep aldıkları İsraillilerin, savaşın daha da tırmanması durumunda ülkeyi terk edeceklerini ve Güney Kıbrıs’ta, özellikle de Larnaka’da emlak alacaklarını söylediklerini aktardı. Aynı yetkili “İsrailliler, Lübnanlılar gibi daha ucuz konut aramıyor, 200 bin Euro ve üzerinde yeni daireler arıyorlar” dedi.
 Yetkili, 80-85 metrekarelik yeni bir apartman dairesinin fiyatının 200 bin Euro’dan başladığını, fiyatın bölgeye göre değiştiğini, örneğin McKenzy bölgesinde muadil dairelerin 300 bin Euro’dan başladığını söyledi.
 Gazete İsraillilerin gayrı menkule gösterdiği ilginin İsrail’deki emlak şirketlerinin, merkezlerini Güney Kıbrıs'a, özellikle de Larnaka’ya taşımayı düşünmesine yol açtığını ancak büyük ofisler için altyapı bulunmadığından şirketlerin şimdilik araştırma yaptığını belirtti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 7 ay Önce

Gerçek Savaş Burgununu yapan KKTC değilimdir yani ? Ukrayna Rusya Savaşından kaçanlara Sattığımız Bizim olmayan Rum malları ile gerçek Savaş Vurgunu yapan KKTC değilimdir ??
Varsın Güney Kıbrıs’taki Rumlar da Kendi mallarını Savaştan kaçan İsraillilere Satsınlar ne olmuş Yani ??

Turkish Power
Turkish Power - 7 ay Önce

Mr muhip zamaninda kibris osmanli mulkuydu palikaryanin avukatimisin rumun derdi nereni gersi srn git once bati trakyaya zamaninda makedonyada mora yarimadasinda vs katledilen musluman turklere bak seni ingiliz zannederdik icimizdeki irlandali ciktin ne is kraliceye mi sikistin

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474