banner564

‘Saygısızlık’

Geçitkale’deki kilisede açık pazar kurulması, Rumların tepkisine yol açtı

‘Saygısızlık’
banner598

  Rum basını, Geçitkale (Lefkoniko) köyünde bulunan “Arhangelos Mihail” kilisesinde kurulan “Emek Pazarı” haberlerine yer vererek, sözde “Lefkoniko Belediye Başkanı” Zinas Lisandru’nun, kilisede Pazar yeri kurulmasına tepki gösterdiğini aktardı.

   Alithia gazetesi, Kıbrıs Türk basınında, Geçitkale köyünde bulunan “Arhangelos Mihail” kilisesi içerisinde açık Pazar kurulduğu haberlerini okuyucusuna yansıtırken, sözde Belediye Başkanı Zinas Lisandru’nun tepkisine yer verdi.
   Habere göre Lisandru, “kutsal kilise” içerisinde pazar kurulmasını “saygısızlık” olarak nitelendirdi ve olayı şiddetle kınadıklarını ifade etti.
   Söz konusu açık pazarın kilise içerisinde ve avlusunda kurulmasının Kıbrıslı Rumların “dini duyularını rencide ettiğini” öne süren Lisandru, Güney Kıbrıs’ta bir caminin duvarlarına slogan yazılmasının ortalığı ayağa kaldırdığını, şimdi ise kutsal bir mekanın Pazar yeri olarak kullanıldığını gördüklerini belirtti.
   Lisandru, söz konusu kilisenin, iki toplumu teknik komite tarafından, Kıbrıslı Rumların dini inançlarını yerine getirebilmeleri için yıkımdan kurtarılarak restore edildiğini öne sürerek, Rum hükümetine “bu kışkırtıcı eylemin son bulması için girişim başlatması” çağrısında da bulundu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 3 yıl Önce

Yani bu doğru ise anlamak mümkün değil, hiç yer kalmadı da kilisede mi pazar kuruluyor,Ruma niye koz veriyoruz ya biz,kimse kusura bakmasın ama bu tek kelimeyle aptallık

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ha palikaryaya koz verdik ne olacak biber mi sürecekler yıllardır koz vermedin de ne oldu ne oldu pasinyan ne oldu maçtın ne oldu sizi ab ye şikayet edecez yahu palikaryadan çok çakma palikaryalar üzülüyor korkma biz yine geliriz 1974 dekinden beter onun için stres yapma bak keyfine geçti eski gunler

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474