banner564

Turizm seferberliği

Güney Kıbrıs, İsrail’den sonra Rusya ve İngiltere ile de ‘Yeşil pasaport’ anlaşması için girişim yapıyor

Turizm seferberliği
banner598

  Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios Güney Kıbrıs’ın, İsrail ile yaptığı gibi, başka ülkelerle de Coronavirüs aşısı yaptırmış kişilerin ve Güney Kıbrıs’a seyahat etmek isteyen kişilere kolaylık tanınmasını öngören yeşil pasaport anlaşması yapmak istediğini açıkladı.

   Fileleftheros’un “Kıbrıs Rusya ve Birleşik Krallık İle de ‘Yeşil Pasaport’ İstiyor” başlıklı haberine göre Perdios İsrail ile yapılan ve 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek “yeşil pasaport” anlaşmasının benzerlerini İngiltere, Rusya ve Ukrayna gibi diğer ülkelerle de yapmak istediklerini, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde konuyla ilgili temaslarını sürdürdüklerini söyledi.
   Yeşil pasaporta, AB tarafından onaylanan Coronavirüs aşısının ikinci dozunu en az 7 gün önce yaptırmış olanların sahip olabileceğini ancak Rum yönetiminin, aşı yaptırmış olmalarına rağmen Coronavirüse karşı bütün tedbirleri almak zorunda olan yeşil pasaportlulara test yapma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.
   Aynı gazete Avrupa Komisyonu’nun, Coronavirüs aşısına herkesin erişimi yokken aşı yaptırmış olanlara kolaylık sağlanmasının, eşitsizlik yaratacağı gerekçesiyle kabul edilemeyeceği görüşünde olduğuna dikkat çekti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
MURAT
MURAT - 3 yıl Önce

Rum tarafı turizmi hayata geçirmek, pandeminin etkisini kırmak için mücadele ederken.. Biz ne yapıyoruz.Başbakan açıklama yapıyor:1 nisan açılabiliriz. Hemen karşı açıklama geliyor.Olmaz karantinasız açılmamamalıyız.(kttb-tabipler birliği) Ey tabiplerimiz bıçak kemiğe dayandı.Farkında değil misiniz? Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Depresyonun -ruhsal sıkıntının arttığı dünyada 10. ülke olmuşuz..Umuda en çok ihtiyaç duyduğumuz bir açıklama geliyor siz olmaz diyorsunuz.Ki önümüzde bir süreç var iken neden hemen bir açıklama yapma gereği duyuyorsunuz..Bilimsel verileri görmeden..

Bu ülkenin sorunu zaten bilimsel eksiklik, siyasi düzensizlik, üretimsizlik..Ve sistemli, çalışkan bir toplum olunmamasıdır.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Dünya aya beyni örümcek ağı tutmuş tutucu 1950 lerin stalinist kafasındaki kktc yıkım balyozu ayağa pranga realiteden bi haber kronik ütopyacı kafadaki yeni düzenci akel palikarya anasti pasinyan macron hayranı bozguncu sendika ve TC deki gibi meslek kuruluşu yaftası takınmış gereksizler yaya tipik disk ttb tmmob baro izdüşümleri kendi bacagina sıkıldılar zangoclar durmak yok yola devam zaten batarsanız 82. Il olursunuz

mehmet ilker
mehmet ilker - 3 yıl Önce

Israilli gelip kibrisda ne yapsin.Ordaki gunes Kibrisin gunesinden daha mi ciliz.?.Belki hikaye dinlemeye geliyorlar!!

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bu hareketler 82. Il olmanıza alt yapı hazırlıyor hasretle bekliyoruz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473