Sahibi olduğu horoza sigara ve rakı içiren şahsa 173 bin 876 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.
Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada; Balıkesir'de bir şahsın sahibi olduğu horoza sigara ve rakı içirdiği görülen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolu’nun konu ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.
Demirhan Polis Karakolu'na bağlı ekipler tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bahse konu şahsın tespit edildiği kaydedilen açıklamada, Hayvan Refahı Yasası'na aykırı olarak işlemiş olduğu suçlardan dolayı, Veteriner Dairesi tarafından kendisine 173 bin 876 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.
Diyalog’a konuşan avukat Ahmet Said Sayın, ilgili yasa çerçevesinde para cezasının bir ay içinde ödenmesi gerektiğini söyledi.
Sayın; cezanın ödenmemesi ve mahkemeye başvurulması halinde para cezasının 6 asgari ücret tutarına çıkabileceğini, bir yıla kadar hapislik cezası da verilebileceğini kaydetti.
Dipkarpaz’da hür eşeğe sigara veren şahıs da tespit edilerek, 173 bin 876 TL idari para cezası kesilmişti.
173 bin 876 TL idari para cezası kesildi
Demirhan’da horoza sigara ve rakı içiren şahsa 173 bin 876 TL idari para cezası kesildi
YORUM EKLE
YORUMLAR
NİYAZİ TİLKİ - 7 ay Önce
AZ BİLEDİR SANA HAPİS DA GİTMELİYDİN BE ÇAM GAZZIĞI
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER


Türkiye başıboş hastalıklı sokak köpeği sokak kedisinden geçilmez oldu. Afrika ülkelerine benzemiş