banner564

2 ayda yargı

İşçi yatı evine girerek, şiddet ve bıçak zoruyla soygun suçu işleyen iki zanlı cezaevine gönderildi

2 ayda yargı
banner598

Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Karşıyaka köyünde inşaat aşamasında olan iki ayrı eve girerek, 3 kişiye dehşeti yaşatan, para ve eşyalarını çalan Yunus Reşit Ağaoğlu ve Emrah Kızıltaş hakkındaki soruşturma tamamlandı. Girdikleri evlerden  toplamda 400 Dolar, 20 Sterlin ve 10 bin 300 TL, kıyafet, telefon çalan Yunus Reşit Ağaoğlu ve Emrah Kızıltaş teminat cezaevi Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlıların 17 Şubat 2024 tarihinde 00.00 05.30 saatleri arasında Karşıyaka'da Üç Oluk Sokak üzerinde bulunan inşaatları henüz tamamlanmamış ikametgahlardan birinde kalan C.G.’nin (E-56) evine yatak odası balkonunun kapısından girdiklerini söyledi. 
Polis, zanlıların C.G.’yi bıçakla korkuttuğunu, ciddi şekilde darp ettikten sonra kemer ile ellerini bağlayıp bir adet Samsung A50  marka ve Red Mi 12 C marka cep telefonunu, giymekte olduğu eşofmanın cebine muhafaza ettiği 4 bin 900 TL ile yatak odasında bulunan 400 Dolar nakit para ile 2 çift çorap ve iki atleti çaldıklarını, ayrıca bir adet cep telefonunu yere atıp kırdıklarını açıkladı. 
Polis, zanlıların daha sonra C.G.’yi elleri bağlı şekilde yanlarına alıp, yan taraftaki yine inşaatı henüz tamamlanmamış yerde kalan Bangladeşli G.H. ile M.A.R.’nın kalmakta olduğu ikametgaha oturma odasının kapalı ve kilitsiz durumdaki kapısından girdiklerini açıkladı. Polis, zanlıların iki şahsı bıçakla korkutup, ciddi bir şekilde darp ettikten sonra onların ellerini ve ayaklarını yanlarında götürdükleri C.G.’ye çarşaf beziyle bağlattıklarını belirtti. 
Polis,  zanlıların ev sakinlerini banyoya kilitlediğini, daha sonra ikametgahın yatak odası içerisinde bulunan G.H.’ye ait 3 bin TL, 2 adet pantolon, 3 adet tişört ve 2 adet tarihi dolmuş ve bir  adet yeni Bangladeş pasaportu ile M.A.R.’ya ait 2 bin 900 TL ve 20 Sterlin nakit para ile bir adet Samsung A10 marka cep telefonu, Bangladeş sürüş ehliyeti ,kimlik kartını, sırt çantasını, 4 adet pantolon ve 3 adet tişörtünü  çaldıklarını açıkladı. Polis, zanlıların Bangladeşli şahısları elleri ve ayakları bağlı şekilde banyoda kilitli bırakarak tekrar C.G.’yi yanlarına alıp kaldığı ikametgaha gittiklerini belirtti.
Polis, zanlıların 05.30'a kadar C.G.’yi bıçakla korkutup dönüşümlü uyuduktan sonra oradan kaçtıklarını açıkladı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, zanlıların aynı gün Girne’de tespit edilerek, tutuklandıklarını açıkladı. 

İkamet izinleri yok
Polis, darp edilen ve soyulan 3 şahsın Girne Akçiçek Hastanesi'ne götürülerek genel vücut muayenelerinin yapıldığını ve ciddi şekilde darp edildiklerine dair doktor raporları temin edildiğini söyledi. 
Polis, 3 şahsın ifade vermek için bekledikleri esnada tutuklanarak karakola getirilen zanlıları görüp evlerine giren şahısların onlar oldukları hususunda ifade verdiklerini belirtti. 
Polis, zanlıların 2 mahkemeye çıkarılarak, haklarında 10 gün tutukluluk emri alındığını kaydetti. Polis, bu süre içerisinde yapılan araştırmada Yunus Reşit Ağaoğlu’nun 11 Şubat 2024 tarihinden, Emrah Kızıltaş’ın ise 1 Ekim.2022 tarihinden beri KKTC'de ikamet izinsiz olduklarını belirlediklerini açıkladı. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların ülkede yasal bağı bulunmadığını belirterek, tutuklu yargı talep etti.

Ağır suçlar işlediler
Mahkeme, zanlıların işlediği iddia edilen “soygun, şiddet kullanma tehdidi, ciddi darp, korkutmak maksadıyla bıçak taşıma, ev açma, kasti hasar ve mülke tecavüz” suçlarının oldukça ciddi ve ağır ceza mahkemeleri kapsamında olduğunu belirtti. Mahkeme, zanlıları davaları görülünceye kadar 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473