Kuzey Kıbrıs’ta kaçak yaşam süren Nijerya uyruklu E.E.U. (E-24) bir üniversitenin kampüsü içerisinde tespit edildi. Yapılan muhaceret kontrolünde 2022 yılından beri ülkede kaçak kaldığı belirlenen zanlı dün “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçundan mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada olguları aktaran polis, 4 Nisan tarihinde 23.00- 23.45 saatleri arasında bir üniversitenin kampüsü içerisinde tespit edilen Nijerya uyruklu zanlı E.E.U.’nun muhaceret kontrolünün yapıldığını söyledi. Polis, yapılan kontrolde zanlının 16 Aralık 2022 tarihinden itibaren toplam bin 206 gündür KKTC’de ikamet izinsiz olarak bulunduğunun tespit edildiğini ve suçüstü hali gereği tutuklandığını mahkemeye aktardı.
Polis, zanlının ülkede kaçak olarak bulunduğu süre zarfında ne yaptığının araştırılacağını, ayrıca aleyhinde ihraç işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli yazışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Polis memuru; zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme; aktarılan olguları değerlendirdikten sonra talebi onayladı.
4 yıl gizlendi
Kaçak olduğu belirlenen ve üniversite kampüsüne saklanan Nijeryalının işvereni araştırılıyor
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
TEKERE İLANI
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

