Tadilatı tamamlanan Kayalar Balıkçı Barınağı’nın açılışı, yarın Başbakan Ersin Tatar tarafından yapılacak.
Girne bölgesine bağlı ve 43 yıldır herhangi bir tamir ya da tadilat işlemi yapılamayan Kayalar Balıkçı Barınağı’nın 14 Eylül 2019 tarihinde başlayan tamir ve tadilat işleri tamamlandı.
Tadilatı tamamlanan barınağın açılışı, yarın saat 10.00’da Başbakan Ersin Tatar tarafından yapılacak.
Verilen bilgiye göre; açılışta TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bölge milletvekilleri ve balıkçılar hazır bulunacak.
Kayalar Balıkçı Barınağı tadil ve tamir çalışmaları çerçevesinde, açık denize bakan giriş ağzı yeniden konumlandırıldı, karayla bağlantılı olmayan ana mendirek ise eğim ve taş kompozisyonları dikkate alınarak tadil edildi.
Bu bağlamda 2019 yılında başlayan yatırımlar çerçevesinde, Kayalar Balıkçı Barınağı’na toplamda 190 metre uzunluğunda tali ve ana mendirek inşa edilerek, ayrıca balıkçıların teknelerini karaya alabilmeleri ve küçük tamirlerini yapabilecekleri çekek yeri ve çevre düzenlemesi yapıldı.
Yapılan mendireklerin 52 metresi tali mendirek, 35 metresi ana mendirek ve 103 metresi de ana mendirek ile çekek yeri arasındaki bağlantı noktasını oluşturuyor.
Ayrıca barınak basen alanında tarama yapılarak yaklaşık 1200 metre küp kum taranmış ve barınak basen alanı derinleştirildi.
43 yıllık sorun çözülüyor
Tadilatı tamamlanan Kayalar Balıkçı Barınağı’nın açılışı Başbakan Tatar tarafından yapılacak
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER


aman yapmayin her daim muhalif olanlar buna da bir kulp takarlar