banner564

Acaba hangisi

Bir bilmece var ey UBP’liler

Acaba hangisi
banner598

Özlem ÇİMENDAL
 Kuzey Kıbrıs’ta yeni hükümetin kurulması tam bir bilmeceye dönüştü. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, genel başkan Faiz Sucuoğlu dışında bir aday belirlenmesi yönündeki mesajı üzerine UBP örgütleri geceli, gündüzlü ‘adaylar üzerinde’ çalışma yapmaya başladı. Ancak dün itibarıyla yeni hükümeti hangi milletvekilinin kuracağı netleşmedi.
   Daha önce ‘adaylar arasında’ sadece İçişleri Bakanı Ünal Üstel ile Çalışma Bakanı Hasan Taçoy’un adı geçerken, son anda bu isimlere Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun adı da eklendi. Diyalog muhabirinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, parti tabanından bu yönde destek geldiğini doğruladı.
   Partinin en yaşlı milletvekili olması nedeniyle Ünal Üstel’in Başbakanlık görevini üstlenmesi konusunda kulis faaliyetleri devam ederken, gençlerin Hasan Taçoy’a destek verdiği iddia edildi. 
   Bu arada Üstel’in dün Faiz Sucuoğlu ile ‘son gelişmeleri’ detaylı bir şekilde görüştüğü öğrenildi.

Kim, nasıl belirleyecek?

   UBP’nin en yetkili organı olan Parti Meclisi’nin ne zaman toplanacağı ise netleşmedi. Bu konuda kararı parti lideri Faiz Sucuoğlu’nun vereceği belirtiliyor. Sucuoğlu ise “en yakın zamanda toplantı çağrısı yapılacak” diyor.
   Parti Genel sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da kendisiyle temasa geçen milletvekillerine toplantı tarihi konusunda bilgisinin olmadığını söylüyor.
   UBP’liler, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilecek olan milletvekilini parti meclisinin tek başına belirleme yetkisinin olup olmadığı konusunda hukuki bilgi istendiğini belirtiyor, partide tam bir karmaşanın hakim olduğunu söylüyor.

Benzeri görülmedi

   Siyaset tarihinde benzeri görülmemiş bu gelişme vatandaşların da tepkisine yol açtı. Sosyal medyada 
yer alan mesajlarda yeni hükümeti hangi milletvekilinin kuracağı konusunda bahisler yapılıyor, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın uyguladığı yöntem eleştiriliyor ve UBP’nin kan kaybına uğradığı belirtiliyor.
   Yorumlarda Sucuoğlu’nun neden istifa etmediği de sorgulanıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit Kondo
Halit Kondo - 2 yıl Önce

Yeyin birbirinizi

ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU.YANİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ SADECE 13 AY.BİR AN ÖNCE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN RUMLAR GİBİ DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.YOKSA ÜLKECE BATACAĞIZ.DÜNYA'NIN EN İYİ EKONOMİSİNE SAHİP AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BİLE BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLİYOR.ÇOK DA BAŞARILILAR.

vatandas
vatandas - 2 yıl Önce

KOLTUK SEVDALILAR BIR BIR BASBAKAN OLUYORLAR NE DE COK SEVERLER KOLTUGU IS DA YAPSALAR

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

El cevap e sikki hicbiri

Yeter artik
Yeter artik - 2 yıl Önce

Bu sacmaligi birakin ctp ye hukumeti kurma yetkisi verin kursun. Belki bizi daha cok vergiden perisan eder. Bunlarin hicbirinde is yok kendilerinden baska borsey dusunen yok olsaydi ayrilik gayrilik yapmaz adam gibi is yaparlardi. Bunlar tiyatroculardan daha tiyatrocu

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474