banner564

Aile yakınları kriz geçirdi

Kennedy Taombabwa Dede’yi Çanakkale göletinde darp ederek, ölümüne neden olmakla suçlanan 5 kişiye 9 ile 27 yıl arasında değişen hapislik cezası verildi

Aile yakınları kriz geçirdi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın Çanakkale bölgesinde 29 Ocak 2018 tarihinde işlenen cinayet davasının kararı dün açıklandı.  Kennedy Taombabwa Dede’yi ciddi şekilde darp edip, gölete atarak boğularak ölmesine neden olan Nidai Şanlı’ya 27 yıl, cinayette suç ortaklığı yapan Ozan Körkurt ile Simge Dağdur’a 13’er, kardeşini olay günü arayarak suça teşvik eden Onur Körkurt 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
Dede’yi darp etmeyen ancak aracının olayda kullanılmasına müsaade eden, olay yerinde bulunan 
Zekeriya Kurucu da 9 yıl hapse mahkum edildi.
Karar sonrası sanık yakınları sinir krizi geçirdi, 17 yıl hapse mahkum edilen Onur Körkurt bayıldı. 

Şanlı elebaşı
Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Fatma Şenol, mahkemelerin genellikle genç suçlulara karşı çok uzun süreli hapislik cezası vermekten yana olmadığını ancak kamu menfaatinin ve konu suçun kamuda yarattığı olumsuz etkilerinde göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.
Nidai Şanlı’nın, maktulün kaçırıldığı apartman ve gölette sürekli ona vurduğunu ve elektrik şoku verdiğini anlatan Şenol, diğer sanıkları da teşvik ettiğini ifade etti. Şenol, sanık Onur Körkurt’un, kardeşi olan sanık Ozan Körkurt’u arayarak kavgaya çağırdığını ve suça teşvik ettiğini aktardı. 
Şenol, Onur Körkurt’un, Şanlı’dan sonra cinayetteki diğer etkin sanık olduğunu vurguladı.

Zekeriya müdahale etmedi
Sanık Ozan Körkurt’un da cinayette aktif rol aldığını belirten Şenol, Simge Dağdur’un ise cinayete 
gölette dahil olduğunu ifade etti. Şenol, sanık Zekeriya Kurucu’nun, aracının cinayette kullanılmasına izin vererek olaya dahil olduğunu, ancak maktüle müdahalede bulunmadığını ve olay anında sürekli ağlayarak, pişmanlığının ilk anda başladığına vurgu yaptı. Şenol, ayrıca sanığın, “polis geliyor” diyerek olayı bitiren kişi olduğunu da ifade etti.

Ayrı cezalar takdir edildi
Sanıklar lehindeki ve aleyhindeki tüm hususları açıklayan Şenol, Nidai Şanlı’yı 27, Onur Körkurt’u 17, Zekeriya Kurucu’yu 9, Ozan Körkut ile Simde Dağdur’u ise 13’er yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Aileler sinir krizi geçirdi, Onur hastaneye kaldırıldı
Karar sonrası sinir krizi geçiren sanık yakınları, uzun süre mahkeme binasının arka kısmında bekledi. 
Sanıklar, kararın hemen ardından, hızlı bir şekilde araca yerleştirilerek Merkezi Cezaevi’ne götürülürken, fenalaşarak bayılan Onur Körkurt, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal
Kemal - 3 yıl Önce

Utanmazligin boyutuna bakin!!! Hem adami vahsice oldurmusler, hem de ceza alinca tepki gosteriyorlar. Tipik Kibrisli kibiri ve simarikligi....

El cevap
El cevap @Kemal - 3 yıl Önce

ilk once cinayetin vahsice islenosonden sonrada isimlerinden anlasilacagi uzere kibrisli degiller ailelerin ve genclerin yizlerindende bunu anlayabiliyoruz.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

KKTCliler zemzemlemi kevser şarabıyla mi yıkanmış keh keh keh

Arif barkut
Arif barkut - 3 yıl Önce

Oldurulen kisinin ailesimi bunlar yoksa katil olanlarinmi anlamadim.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Oldurenlerin TC de olsaydiniz omur boyuydu iyi yirtmussuniz

Kemal
Kemal - 3 yıl Önce

El cevap, sacmalamişsın, sacma sapan yorumun da tipik kıbrıslı ırkçiliginin dısa vurumu!! Yuzlerinden ve isimlerinden belliymis kibrisli olmadiklari!!! Hadi oradan faşist!!!!! Hepsi de Kibrisli, nereden mi biliyorum? Hepsinin ailelini bile taniyorum. Allah senin gibi zır cahil fasistleri islah etsin ne deyim!!!

Zenginlik konusur
Zenginlik konusur - 3 yıl Önce

Iste size Kuzey kıbrıs, olanlara katılmıyorum ama olayla ilgili tüm detayları okuduktan sonra onu öldürmek istemedikleri açık. Nijeryalı adam durumu kışkırttı. Yaptıkları şeye katılmıyorum, ancak bir anlaşmanız varsa, ödeme zamanı geldiğinde ödeyin, eylemleri nedeniyle hayatını kaybetti ve diğerleri bir ceza yaşıyor. En üzücü olan şey ise, sanık zengin bir aileden olsaydı, sokaklarda dolaşmak için serbest bırakılırdı, ne yazık ki üzerlerine uzun bir cezayla hapsedilen bu adamlar zengin değil gibi görünüyor. Bu, kontrolden çıkan kasıtsız bir kazaydı, eğer kasıtlı olsaydı, onu olay yerinde bırakacaklarını sanmıyorum. Bu kabul edilemez, zira talihsizler için olanın zenginler için de geçerli olması gerekir. Öyle genç ki, hayatları hapishanede boşa harcanacak, Nijeryalı bir melek değildi, o kadar kötüydü ve bunun olacağını ima etti, belli ki bu oyunda ödemezsen avlanacağının farkında olmalıydı. Yazik, her bakimdan Cok yazik

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473