banner564

Alo 183’ü aramaktan çekinmeyin

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için kurumlar arası iş birliği protokol imzalandı

Alo 183’ü aramaktan çekinmeyin
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa Türk Belediyesi, SOS Çocukköyü Derneği ile Vakıflar İdaresi kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzaladı.
Açıklamaya göre şiddete ve istismara maruz kalan kadınları kapsayan protokol, taraflar arasında kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlıyor.
Protokole imza koyan kurumlar, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gönüllü iş birliği yaparak, koordineli çalışarak veri toplayacak, veri toplama ve araştırma faaliyetlerinde bulunarak risk yönetimine dair gerekli tedbirler alacak ve bünyelerinde çalışan personele gerekli hizmet içi eğitimleri verecek.

Taçoy: Aile bütünlüğünün sağlanması önceliğimiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, şiddetten etkilenen kadınların sosyal yaşama döndürülmesi, şiddetin sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılması ve şiddet mağduru kadınların çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması açısından, 2018 yılında başlayan protokolün bugün de sürdürüldüğünü ve gelecekte de devam etmesini arzu ettiklerini söyledi.
Taçoy, protokole, bu yıl, şiddet mağduru kadınların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım eli uzatmak amacıyla yeni bir paydaş olarak Vakıflar İdaresi’nin de dahil olduğunu belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Çavuşoğlu: Güçlü kadın, güçlü toplum
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da protokole taraf olarak üzerlerine düşen görevin ‘‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’’ ilkesinden hareket ederek, kız çocuklarının okullarda, kadınların sürekli eğitim merkezlerinde eğitilmesi ve farkındalıklarının attırılması olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınlara en iyi yaşam standartlarının sağlanması için tüm paydaşlara görevler düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, kadınların kendi kendine yeten bireyler olarak topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Harmancı: En önemli sorunlardan biri
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, protokolü dördüncü kez imzaladıklarını ve beş yıldan beri koordineli bir şekilde paydaşların iş birliğini sürdürdüğünü belirtti. Protokole katkı koyan kurumlara teşekkür eden Harmancı, kadına yönelik şiddetin ülkede önlenmesi gereken önemli sorunların başında geldiğini ifade etti.  

Benter: Halen kadına yönelik şiddetin olması çok acı
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 21. yüzyılda halen kadına yönelik şiddetin olmasının “çok acı” olduğunu ifade ederek, “Şiddet mağduru kadınlara yeniden hayatlarını kurabilmeleri ve kendi kendilerine yeterli olabilmeleri için sahip çıkılması gerektiğini” söyledi.

Soyalan: Kadına şiddete sıfır tolerans
Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan da, Polis Genel Müdürlüğü olarak kadına şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini, tüm kazalarda Kadına Yönelik Şiddet Birimi kurduklarını ve 7/24 görevlerinin başında olduklarını kaydetti. Şiddet şikayetlerinin Polis tarafından titizlikle soruşturulduğunu ve suç işleyen kişilerin tutuklanarak yargıya havale edildiğini ifade eden Soyalan,"Şikayetçi olan mağdur durumdaki kadınları korumak hepimizin görevidir. Protokole taraf olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Polis Genel Müdürlüğü olarak kadına karşı şiddet ve ev işi şiddete sıfır tolerans ile görevimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akter: Alo 183’ü arayın
SOS Çocukköyü Derneği Başkanı Buğra Akter ise, şiddete uğrayan kadınların hiç çekinmeden Alo 183 İhbar Hattı’nı araması çağrısında bulunarak, protokolün devamlılığını diledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473