banner564

Arıklı: Gençler çok süratli araç kullanıyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı,  gündemi değerlendirdi ve trafikteki kazaların büyük çoğunluğunun alkollü olduğunu belirtti.

Arıklı: Gençler çok süratli araç kullanıyor
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı,  gündemi değerlendirdi ve trafikteki kazaların büyük çoğunluğunun alkollü olduğunu belirtti.

Arıklı, kazaların yollarla veya ışıklarla ilgili olmadığını söylerek, "Her ehliyet alanın başına bir polis dikemeyiz" diye konuştu.

Karanlık ve kötü yolların olduğunu söyleyen Arıklı, problemin sebebinin yollar olmadığını gençlerin trafik kurallarını aşırı derece çiğnediğini belirtti.

Trafik kazalarının sorumlusunun Bakanlık olmadığını söyleyen Arıklı, trafik magandalarını suçlayarak sorunun kaynağına işaret etti.

Trafik kazalarına sebep olanlara suçu atıp kenara çekilmeyeceğini söyleyen Arıklı, yasaların yetersiz olduğuna ve cezaların hafif olduğuna dikkat çekerek, trafik cezalarında cezaları artırmak için tüzük değişikliği yapılacağını ve polisin de çalışması olduğunu söyledi.

Alkollü sürücülerin araçlarına el konulacağını ve ağır cezaların geleceğini ifade eden Arıklı, ölümlü trafik kazalarında ölüme sebebiyet veren kişilere daha ağır cezaların getirileceğini ve cinayet suçundan yargılanabileceklerini sözlerine ekledi.

Arıklı, yasa değişikleri içerisinde, belli limitin üzerinde alkolle yakalanan sürücülerin araçlarına ve ehliyetlerine el konulacağını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 12:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
VVV
VVV - 2 ay Önce

En buyuk nedenlerden biri de ,burda cok kolay ehliyet sahibi olmak. Bugun bir Avrupa ulkesinde 5-6 kez imtihana girip de ehliyet alamayanlar var. Biz de ise sofor okuluna yazilldin mi ,ehliyeti aldin demektir.

White Lies
White Lies - 2 ay Önce

The government is to blame for these accidents, they’ve had years to amend laws yet they can’t be bothered to get their bums in motion.
Change the laws, up the insurance and give heavy fines, that put put a stop to accidents

Komik
Komik - 2 ay Önce

Sen kendi isini yap once sonra genclere hata bul bakan massi alin ama isini tam yapman utanin

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Devlet otoritesinin olmadığı KKTC’nin dökülen bakımsız ve karanlık yollarında her geçen gün kaybettiğimiz Canlar için Ulaştırma’ma Bakanımız Gençlerimizi suçluyor !!

Ck
Ck - 2 ay Önce

Ha, sizde hiç suç yok yani öyle mi??????

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474