banner564

Arıklı kararlı

Kıb-Tek’e akaryakıt temini ve taşınması konusunda uluslararası ihaleye çıkılacak

Arıklı kararlı
banner598

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile enerji ve akaryakıt konularını görüştü.
Yapılan açıklamaya göre, görüşmenin ardından açıklamada bulunan Arıklı, Kıb-Tek’in ihtiyaç duyduğu akaryakıtın temin ve taşınması konusunda, yerli ve yabancı firmaların katılacağı, uluslararası bir ihaleye çıkılacağını ve geçen yıl taşıma için ödenen 38 doların altında bir fiyatla kuruma akaryakıt taşınabilmesinin önünü açılacağını söyledi.
Kıb-Tek’in şu anda yeterince akaryakıt stokunun bulunduğunu ifade eden Bakan Arıklı, ancak gerekli olması halinde Bakanlar Kurulu kararı ile elden teklif almak suretiyle birkaç gemi akaryakıt alınabileceğini, şu anda bile keşif bedelinin çok altında taşıma için teklif veren firmalar olduğunu kaydetti.
Arıklı açıklamasında ayrıca, “kısa süre içerisinde durdurulan akaryakıt taşıma, sayaç ve radyatör ihaleleri ile kurumu milyonlarca lira fazla ödemeden kurtardıklarını” da ifade ederek, açılacak ihalelerde şartnamelerin önceden ilan edilip, itiraza açık hale getirileceğini ve böylelikle adrese teslim ihale iddialarının önüne geçileceğini belirtti.
Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, 13 Ocak’ta Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (KIB-TEK) akaryakıt alımına müdahale ederek, ihaleyi iptal ettirdiğini açıklamıştı. 

El-Sen, akaryakıt ihalesinin iptalini eleştirdi
Öte yandan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, akaryakıt ihalesinin iptalini eleştirerek, “Şu anda yakıt tedarik işlemi bu firmadan yapılıyor. Aynı firma ile ihale sonuçlanana kadar devam edilecek. Bu durumda bakan kimi cezalandırıyor? Kuzey Kıbrıs halkını mı? Yoksa ilgili firmayı mı?” dedi.
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, akaryakıt konusunda uluslararası ihaleye çıkılmasının tercih meselesi olduğunu söyleyen Özkıraç, geçen yıl uluslararası ihale yapıldığını fakat ihaleye katılan yabancı firmanın eksik evrak ve yanlış beyanlardan dolayı ihaleden elendiğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474