banner564

“Beni kurşuna dizseler de vazgeçmem”

Meclis Başkanlığına aday olduğunu söyleyen Zorlu Töre “Beni kurşuna dizseler de vazgeçmem” dedi

“Beni kurşuna dizseler de vazgeçmem”
banner598

Serdar ŞENGÜL

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Meclis Başkanlığına aday olduğunu söyledi ve Beni kurşuna dizseler de vazgeçmem” dedi. Tv2020’de Gündem Özel programına telefonla katılan Töre, hem Meclis Başkanlığı hem de UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’le ilgili konulara değindi. 
Töre, 34 aydır Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “ Şu anda bulunduğum makamda kanun ve yasalara sahip çıkıyorum. 34 aydır bu görevi yürütüyorum bu yönde çalışmalarım da devam edecek. Beni kurşuna da dizseler de Meclis Başkanlığına resmen adayım. Gizli oyla seçim yapılması talebim oldu. Meclis içi bir mutabakat olsaydı oylama geçen Perşembe günü yapılacaktı. Meclis Başkanlığı seçimi artık gecikmemeli. Yasa bunu emrediyor dolayısı ile 1 ila 10 Ekim tarihinde bu süreç olamadığı için şimdiki gündemimiz budur. Anayasal kuraldır bu. Meclis Başkanlığı danışma kurulu artık bir mutabakata varıp Meclis Başkanlığı divanını sağlaması gerekir gecikmemelidir.”

9 ay sonra seçim var
Töre, UBP Milletvekili Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılması hakkında ise şunları söyledi: 
Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılması durumu olamaz. Çünkü dokunulmazlık hangi sebep ile kalkmışsa o olayların ortadan kalkmış olması gerek. Biz UBP içinde de bu konu hakkında bir şey konuşmadık. Sayın Özgürgün’ün atmış olduğu Tweet ile ilgili sadece bir görüş bu konunun evveliyatı yoktur. Netice olarak 9 ay sonra seçim var, Özgürgün’de aday olmaz ise zaten emekli olacak ve ikramiyesi olacak.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Iste dirayet vakur duruş prensip budur

Erhan Celik
Erhan Celik - 3 yıl Önce

Sayin Baskanin tam hakki sayin zorlu bey bu konuda hakli ve hayirli olsun

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Sonuna kadar haklıdır destekliyorum

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473