banner564

Bir ölü 7 yaralı

Tatlısu yakınlarında karşı şeride geçen sürücü felakete yol açtı

Bir ölü 7 yaralı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu yakınlarında, dün akşam keskin viraj üzerinde 2 aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazası sonucu, 59 yaşındaki Gülcan Ter hastaneye kaldırıldığı esnada yaşamını yitirdi. 
Kazada 7 kişi yaralanırken, Gülcan Ter’in çarpışma esnasında başını cama çarparak, boynunun kırıldığı öğrenildi. 
Polisten alınan bilgiye göre; dün saat 17.15’te Tatlısu-Geçitkale anayolunun 5-6 km'leri arasında, yönetimindeki SE 999 plakalı salon araçla Tatlısu istikametinden Geçitkale’ye doğru seyreden Harun Ter, sola meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun sağına geçti. Ter yönetimindeki araçla karşı istikametten gelmekte olan Ahmet Hergüner yönetimindeki LR 087 plakalı Pick Up araç yüz yüze çarpıştı.

Yolda son nefesini verdi
Kaza sonucu, ağır yaralanan Gülcan Ter, Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi.
Kazada yaralanan SE 999 plakalı araç sürücüsü Harun Ter ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Mehmet Ter ve LR 087 plakalı araç sürücüsü Ahmet Hergüner, aynı araçta yolcu olarak bulunan Hüseyin Karanlık, Murat Özer, Levent Korol, Ali Şahan; Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Bölge halkı tepkili
Kazada hayatını kaybeden Gülcan Ter isimli kadının, ailesi ile birlikte Girne’den geldiği esnada feci kazayı geçirdikleri öğrenildi. Ahmet Hergüner ile 4 arkadaşının ise elektrik işi yaptığı ve iş dönüşü kazayı geçirdikleri bilgisi elde edildi.
Kazanın olduğu bölgedeki virajın keskin olması ve yolun aydınlatmasının yetersiz olması nedeniyle bölge halkı tepkisini dile getirdi. Bölge sakinleri, “Bu yolda bir gün böyle bir acı yaşanacağı belliydi. Hiçbir önlem alınmadı, yazıklar olsun” şeklinde konuştu.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Veli
Ali Veli - 2 yıl Önce

Virajın keskin olmasını suçlamak yerine aşırı hızla deli gibi araba kullananları önce suçlamalıyız. Eğer önünde keskin bir viraj varsa eğer yol karanlıksa, ileriyi göremiyorsan sen hızını ona göre ayarlamak zorundasın, ayarlayamıyorsan sen araba kullanmayı bilmiyorsun demektir. Fakat zaten ülkemizdeki sürücülerin % 90'ı araç kullanmayı bilmiyor zaten.

Şöför o kadar hızlı gidiyormuş ki virajı alamamış, peki yanındaki vefat eden şahıs emniyet kemeri takıyormuşmu ki? Kemeri takılıyken kafasını ön cama nasıl vurabilmiş?

Ya yolların bakımı ışıklandırması? Özellikle şehir dışlarındaki yollar hem kap karanlık, hem yol işaretleri uyarılar eksik kırık dökük veya birçok yerde hiç yok. Yolların durumu desen Afrikadaki yollardan beter. Yolların kavşakların tasarımı desen sanki 5 yaşındaki çocuk tasarımını yapmış neyin ne olduğundan haberi olmayan tarfikten hiç anlamayn kişilere mi yaptırılmış bu yollar, kavşaklar birçok yerde kazaya davetiye çıkarıyor.

Bu kafayla gittiğimiz sürece aha çooook kazalar olacak ve çok insanlar ölecek bu memlekette malesef.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474