banner564

Birleşme imkansız

“Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devletin olduğunu herkes görmüştür” diyen Tatar, kesin konuştu: Birleşme imkansız

Birleşme imkansız
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığındaki heyeti kabul etti.
Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesi’nden gelen heyeti KKTC’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı arasında her zaman gönül birliğinin olduğunu, özellikle çağımızda iletişim kanallarının kolaylık sağlamasıyla pandemiye rağmen her türlü temas ve iş birliğinin artmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.
Rum tarafının vetosundan dolayı Kıbrıs Türklerine uygulanan ambargolara işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devletin olduğunu herkes görmüştür. 60 yıldan sonra birleşme mümkün değildir. Egemen eşitlik siyasetiyle Türkiye Cumhuriyeti’nden tam destek alarak varlığımızı sürdüreceğiz” dedi.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, KKTC temasları hakkında bilgi vererek Ankara Üniversitesi olarak KKTC ile eğitim alanında iş birliğini geliştirmek adına adımlar atıldığını, ortak programlar geliştirildiğini ifade etti.

Tatar, konferansa katıldı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Final Üniversitesi’nde düzenlenen “Ombudsmanlık ve Gençliğin Hak Arama Kültürü” temalı konferansa katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un konuşmacı olduğu  “Ombudsmanlık ve Gençliğin Hak Arama Kültürü” temalı konferansta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki ombudsmanlık kurumunun çalışmaları ve Kıbrıs konusunda değerlendirmede bulundu.
Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre, Tatar, KKTC, devletler topluluğu içerisinde yerini alırken 20 yıl önce Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın önerisi ile ombudsman müessesesinin kabul gördüğünü ve gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını, o günden bugüne çeşitli denetçilerle KKTC adına bu görevin yerine getirilmekte olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar; uluslararası camialardaki toplantılara katılmak suretiyle KKTC’nin tanıtımının, farklı ülkelerle iletişiminin sürmekte olduğunu ve bunun da ülkemiz adına olumlu bir durum teşkil ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2022, 05:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Imkansiz diye birsey yoktur!!!!!

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Ne birleşmesi doğru zaman geldiğinde hedef türk egemenliginde tek Kıbrıs herşeyin bir zamanı var bakınız Karabağ doğru imkansız yoktur yeterli o zamana hazır olalim

GERMANIUM
GERMANIUM - 2 yıl Önce

OYSA İMKANLI , AMA TATAR VE YARNELERİ BÖYLE İSTİYOR % KAÇ OY ALMIŞTI TATAR İLK TURDA ?????????????????? GOLİFA GİBİ VATANDAŞLIK DAĞITTILA R Kİ, KIBRIS BİRLEŞMESİN AMA TC'YE GELİCE, VATAN BÖLÜNMEZ DER,AYNI ZAVALLI GÜRUH.. !!!!!!!!!!!! ALLAH,İSİZ YOK ETSİN...BU ÜLKEYİ MANDA MAGANDAYLA DOLDURDUNUZ ,YEYİP İÇTİKLERİNİ YERLERE ATAN MANDALARLA..................SHOW YAPIN AZ DAHA, ALLAH U TEALA, DEPREMİ VERİNCE ..............NE KKTC KALIR NE DE GÜNEY... ANASTASİADİS'DEN BRİ FARKINIZ YOK KIBRIS BİZİMDİR VE ACİLEN BİRLEŞMELİDİR.. KESİN SESİNİZ TÜM İŞGALCİ MİLLETLER. SİZİ BİZ DAVETETMEDİK ZORLA GELDİNİZ .NİJERYA,TC,TÜRKMENİSTAN, PAKİSTAN..HAYDİ VAKİT DOLDU EVLERİNE ARTIK !!!!!!!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474