banner564

‘Bizleri üzdü’

Ünlü turizmci Neşet Koçkar’ın adayı ziyaretiyle ilgili iddialara yanıt geldi

‘Bizleri üzdü’
banner598

Yatırım amaçlı özel uçakla KKTC’ye gelen Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar’a yönetilen eleştiriler ve ortaya atılan iddialara yanıt Cyprus Deluxe Global Travel LTD. Direktörü Ertem Salman’ndan geldi. Salman, “Yetkili makamların verdiği izin çerçevesinde yönetici ve teknik ekip gerekli incelemeyi kısa sürede gerçekleştirmiş ve KKTC’den ayrılmıştır” dedi.

Salman, açıklamasında, şirketin adının da geçtiği çeşitli iddialara ilişkin açıklama yapma zarureti doğduğunu belirtti.
“Girne, Lapta’da bir marinayı da içine alacak turistik bir kompleks yapımı ve işletmesi için çıkılan ihaleye direktörü bulunduğum Cyprus Deluxe Global Travel LTD. olarak katılmış, atılan teklifler sonucunda ihaleye katılımcı olan diğer şirketin attığı teklifin maddi olarak daha avantajlı bir teklif olması hasebiyle bu ihaleyi ikinci sırada tamamladığımız kamuoyuna açık bir bilgidir” diyen Salman, ilgili makamlar tarafından ihaleyi kazanan şirketin yaptıkları teklif doğrultusunda yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve bu doğrultuda sözleşme imza etmemesi halinde, kendi şirketinin teklifinin ikinci teklif olarak yasal mevzuat çerçevesinde gerekli kararlar alınarak değerlendirilebileceğinin taraflarına bildirildiğini belirtti.
Salman, ilgili ihalenin Şirketlerine kalma olasılığından dolayı ihaleye çıkılmış yerin gözlem ve görsel olarak teknik analizinin yapılması ve yatırıma ilişkin son kararın verilebilmesi için KKTC’nin kısa süreli ziyareti amacı ile turizm yetkilileri ile temasa geçildiğini ve bu doğrultuda izin talep edildiğini kaydetti.
Ertem Salman, şöyle devam etti:
“Yetkili makamların verdiği izin çerçevesinde yönetici ve teknik ekip gerekli incelemeyi kısa sürede gerçekleştirmiş ve KKTC’den ayrılmıştır.
Konunun,  KKTC yasa ve mevzuatına aykırı bir tutum sergilendiği veya bir ayrıcalık talep edildiği gibi istenmeyen yönlere çekilmiş olduğunu görmek, dünyanın her yerinde uzun yıllardır iş yapan ve birçok farklı ülkenin yasaları ve mevzuatı çerçevesinde iş yaparken bu yasalara ve mevzuatlara uymak için çok dikkatli hareket eden şirket yetkililerimizi oldukça üzmüş ve bunu kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı doğurmuştur.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih
Salih - 4 yıl Önce

Govcala

AHMET SERYİR
AHMET SERYİR - 4 yıl Önce

HS ordan.

VAANDAŞ
VAANDAŞ - 4 yıl Önce

TABİKİ YATIRIM YAPSINLAR, FAKAT KABAHAT ONLARDA DEĞİL BU İŞİN İÇİNDE OLANLARDA,

resat
resat - 4 yıl Önce

ulkeye 9 valiz gumruk kontrolu olmadan sokuldu ve buna karsi tepki gosderenleri yatirim dusmani ilan etdiniz vaaaaaaaaayy tarafsiz gazete vay

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473