banner564

‘Büyük fedakârlıklar yaptı’

Cenaze törenine katılanlar Aydın Denktaş’ın güçlü kişiliğine vurgu yaptı

‘Büyük fedakârlıklar yaptı’
banner598

 Çiğdem AYDIN

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş’ın cenaze törenine katılan birçok isim, duygu ve düşüncülerini Diyalog’a anlattı. Bakanlar, milletvekilleri, siyasi isimler, iş adamları Aydın Denktaş’ın Kurucu Cumhurbaşkanı ile yıllarca yan yana duran, büyük fedakârlıklar yapan güçlü bir kadın olduğunu dile getirdi.

Fikri Ataoğlu( Turizm ve Çevre Bakanı)
Kurucu Cumhurbaşkanımızın eşi olarak Kıbrıs Türk halkının varlık mücadelesinde ona büyük sabır göstermiş büyük acılar çekmiş hepimizin annesi diyebileceğimiz bir hanım efendi idi. Bütün ülkemizin başı sağ olsun. 

Ersin Tatar (UBP Genel Başkanı):
Kurucu Cumhurbaşkanımızın eşi ve kendisini yıllardır çocukluktan tanıyorum. Çok saygı duyduğum bir kişi onun vefatı bizleri derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum sevenlerine sabır diliyorum. Kurucu Cumhurbaşkanımız ile yıllarca yan yana durmuş büyük fedakarlıklar yaptı. Bu vefat Kıbrıs Türk halkının acısıdır.

Afet Özcafer (DP Genel Sekteri):
Öncelikle tabi ki başımız sağ olsun. Yıllarca bir tarihi yaşadı rahmetlik Kurucu Cumhurbaşkanımız ile birlikte her şeyi paylaştı. Bir anne olarak, bir Kıbrıslı Türk olarak evlat acısını da torun acısını da gören ve bu dünyadan öyle göçüp giden bir kadın… Dolayısıyla onun yaşadıkları tüm Kıbrıs Türk halkının yüreğinde hissedilen yaşanmışlıklarıdır hislerimiz. Allah sabırlar versin. 

Hasan Büyükoğlu (HP Milletvekili): 
Aydın Denktaş, Kıbrıs Türk halkının mücadelesine, Kıbrıs Türkünün varoluşuna da katkı koyan bir ismin eşiydi. Bu yaşananlar sözün bittiği yer hepimizin çok üzgünüz.

Derviş Eroğlu (Üçüncü Cumhurbaşkanı)
Aydın hanımı yıllardan beri tanıyoruz. Kendisi ile zaman zaman sohbetlerimiz de olmuştur. Tabi Denktaş beyin yanında uzun yıllar yaşamak kolay değil. Büyük bir devlet adamı büyük bir politikacı ve sorumluluğu çok olan bir insandı böyle bir insanın hayatını paylaşmak oldukça yıpratıcı olsa gerek. Ama hayat devam ediyor geride kalanlara inşallah sağlıkla sürdürür. Aydın hanıma Tanrı’dan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.
 
Sibel Siber (Meclis eski Başkanı): 
Bir mücadele insanının eşi idi, birlikte mücadeleye katıldılar birlikte mücadele ettiler. Bunların dışında kadın olarak çeşitli olayları göğüslemeyi başardı. Ama en önemlisi de evlat acısı yaşadı direnç gösterdi, direndi hep ayakta durdu. Çok güçlü bir kişilikti hep ayakta durdu.
Nurlar içinde yatsın sevdiklerine herkese başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Turgay Avcı (Dışişleri eski Bakanı)
Aydın Denktaş için buradayız. Tüm ülkenin de tüm Türk milletinin de böyle düşündüğünü görüyorum. Liderimize kavuşacak Aydın Denktaş, başımız sağ olsun.

Emine Dizdarlı (Yüksek Denetçi Ombudsman)
Merhum Cumhurbaşkanımızın eşi olarak ve onun dışında bir anne olarak bu toplumda her zaman yeri olan bir isimdi. Çocuk yaşlarımdan itibaren tanıdığım birisi olması nedeniyle vefatına çok üzüldük. Tüm ailesine baş sağlığı diliyorum.

Dr. Bülent Dizdarlı:
Aydın hanımın tarihi kişiliği ayrı Kurucu Cumhurbaşkanımızın eşi ve belki de birçoğumuz bilmediği sırlarla bizim dünyamızdan ayrıldı. Allah’tan rahmet diliyorum, ışıklarda yatsın aileye de başınız sağ olsun diyorum.

Vakkas Altınbaş (İş adamı):
Ülkemizin Kurucu Cumhurbaşkanının eşi Aydın Denktaş hakka yürümüştür. Tüm toplumumuzun başı sağ olsun. Acımızın çok büyük, mekânı cennet olsun. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473