banner564

Çok üzgünüm

Sibel Tatar “Ersin ile tüm devlet çalışanlarına asgari ücret verilmesini günlerce konuştuk” dedi ve çıkan paketi eleştirdi:

Çok üzgünüm
banner598

 Başbakan Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar dün gece, devlet çalışanlarının tümüne asgari ücret tutarında eşit maaş verilmemesini eleştiren bir paylaşım yaptı.

   “Çok üzgünüm zira günlerdir bu konuyu konuşuyorduk Ersin ile; tüm devlet çalışanlarının (müdür, müsteşar, müşavir, bakan, başbakan vs.) maaşları net asgari ücret kadar olsun ve üçüncü ülke vatandaşlarına da özel sektör çalışanlarına verilen 1,500 TL katkı verilsin” diyen Sibel Tatar, ayırım yapılmamasını istedi. Tatar “bu zor günlerde hepimiz sağlıkta da, maaşta da biriz, bir olmalıyız” diyerek paylaşımını Hz Muhammed’in sözüyle bitirdi: 
" Komşusu açken tok yatan bizden değildir."

Deniz: Bize yakışmıyor
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de katıldığı TV programında hükümetin aldığı önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Deniz, “Hükümet 3 dünya ülkesi vatandaşları için ‘bir kuruş vermiyoruz, başlarına geleni çeksinler’ diyorlarsa büyük bir sosyal patlamayı tetiklemiş olur" dedi.
Deniz "Bu insanları biz başıboş, aç susuz bırakamayız. Yani bu insanlık dışı harekettir. Bu bize hiç yakışmıyor" ifadelerini kullandı. Deniz "En azından devlet çıkıp ‘ben buraya telli bir alan, askeri bir bölge yapıyorum, tüm yabancıları topluyorum. Çadır kent oluşturuyorum, bunun içine koyuyorum bunlara sabah, öğlen, akşam yiyeceklerini vereceğim’ demelidir" Böyle bir önlemde yok” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kıbrıslı
Kıbrıslı - 4 yıl Önce

Sayın Tatar siz devlet işlerini evde eşinizle konuşacağınıza ekonomiden anlayan insanlarla konuşsanız daha iyi olurdu.
Veya sizin yerinize eşiniz konuşsun belki daha mantıklı bir paket oluşurdu.

Arıfe colak
Arıfe colak - 4 yıl Önce

Oradaki turkogrencıler nasıl evlerıne nasıl donecekler

Selda saygılı
Selda saygılı - 4 yıl Önce

Ben KKTC ve TC vatandaşıyim.22 yıldır Kıbrıs'ta 16 yaşında oğlumla yasiyorum.sigortam yok.is çıktıkça gündelik temizliğe gidiyordum yasaklandı evden dışarıya çıkamıyoruz.taksidim var nasıl odeyecegimizi bıraktım bikenara işe gitmezsem nasıl ekmek alacam çocuğun ihtiyacını giderecem

Güneş
Güneş - 4 yıl Önce

Bu ay maaşınızı almayın bize verin olmazmı ?

Selçuk uzkan
Selçuk uzkan - 4 yıl Önce

Düz mantık.olmaz.fuz hesap.hesap da dedim ya şu an.bir hesap uzmanı olan eski maliye bakanı.ve bu gün un bb.i iyi ki sizi dinlememiş.simdi yaptığı.cok çok daha iyi..hatta mükemmel.duz mantık cahillerin işidir.duz hesap vs vs

İlker Züğürt .
İlker Züğürt . - 4 yıl Önce

Ben de sayın Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz bey ile ayni görüşü paylaşıyorum.Yıllarca ülke ekonomimize katkı koymuş,vergisini ödemiş bu insanları bir anda yok sayarak kendi kaderlerine terk etmek Kıbrıs Türkü olarak bize yakışmıyor.Bu insanların hayatlarını idame ettirebilmeleri için birşeyler yapılması hem insanlık hem de islamiyet adına şarttır.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473