banner564

Denktaş, görevinden istifa ettiğini açıkladı

“Hayal ettiğim KKTC’den oldukça uzaktayız” diyen Serdar Denktaş, hükümetteki görevinden istifa ettiğini açıkladı

Denktaş, görevinden istifa ettiğini açıkladı
banner598
Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Denktaş hükümette DP Ulusal Güçler kanadından bakanlık görevini sürdüren kişilerin Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) kurultayına ve yeni hükümet kurulana dek görevlerine devam edeceğini belirtti.
Denktaş dün Lefkoşa Merit Otel’de düzenlediği basın toplantısında, gelecek Demokrat Parti Ulusal Güçler kurultayında partinin isminin yeniden “Demokrat Parti” (DP) olarak değiştirilip, güçlenerek ve yenilenerek halkın karşısına çıkılacağını söyledi.
Denktaş basın toplantısında, halkın Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa yansıttığı değişim taleplerini değerlendireceklerini seçim sonrası ifade ettiğini hatırlatarak, bu açıklamanın seçim sonrası sıradan bir açıklama gibi algılandığından basın mensupları tarafından üzerinde çok fazla durulmadığını söyledi.

“Halkın taleplerini karşılayamadık”
“Reform hükümeti” adı altında ve reform iddiasıyla kurulan hükümetin kamusal alanda başarı algısı olmadığını dile getiren Denktaş, yapılan birçok icraat olmasına rağmen, halkın temel değişim taleplerinin karşılanamadığını bildirdi.
“Hayal ettiğim ve muhalefet yıllarımda da ulaşılması gereken hedef olarak ortaya koyduğum KKTC yönetiminden bugün oldukça uzaktayız” diyen Denktaş, hükümet olarak sunmaya çalıştıkları ile talep edilen arasında farklar olduğu gerçeğinin ortada durduğunu söyledi. 
Siyaset mekanizmasının halkın beklentilerini çözmek için çalışması gerektiğini vurgulayan Denktaş, bugün siyaset mekanizmasıyla ilgili algının bunun tam tersi olduğunu, halkın bugün siyasetçiyi “sadece kendi çıkarları için çalışan bir grup” olarak gördüğünü belirtti.
Denktaş, “Bu algıyı yıkmak hepimizin görevidir. Çünkü bu halkın temsilciliği bize babamızdan kalan bir miras değil, çocuklarımızın geleceğini daha güzel şekillendirebilmek için verilen bir görevdir” şeklinde konuştu. 

“Yardım Heyeti hükümetten güçlü konumda…”
TC Yardım Heyetinin artık işlevini ve görev tanımını aştığını, sistemin ana aktörü konumuna ulaştığını söyleyen Serdar Denktaş, kurulan sistem içinde hükümet gücüne paralel ve bazen daha da güçlü konumda görülen TC Yardım Heyeti olgusunun siyasal otoriteyi bozduğunu, dağınık bir hiyerarşik yapı oluşturduğunu ve bu durumun hem ülkenin ulaşması gereken hedefe ulaşmasını engellediğini, hem de halkın Anavatan Türkiye ile ilişkilerini bozduğunu ifade etti.
Denktaş konuşmasında, “Olması gereken, Türkiye'den gelen katkıların Türkiye ile Gümrük Birliği'nin tam olarak sağlanması yönünde var olan eksiklerimizin tamamlanması için kullanılması ve bu sayede büyüyecek ekonomik pastadan bütçemizi nemalandırarak kendi ayaklarımız üzerinde duracak yapının oluşturulmasıdır” ifadelerine yer verdi.

“Yerine belirleyeceği isim henüz netleşmedi…”
Denktaş toplantı sonrasında görevini Başbakana iade ederek yerine önümüzdeki günlerde belirleyeceği bir kişiyi atayacağını söyleyeceğini kaydetti.
Denktaş mevcut sorunların bir bölümünü çözmek adına öncelikle Kamu Görevlileri Reform Yasası, Siyasal Partiler Değişiklik Yasası ve Belediyeler Yasasının acilen Meclisten geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

 “Kurultayı daha erkene çekebiliriz”
Denktaş başka bir soruya karşılık DP kurultayının gelecek yıl Şubat ayında olmasına rağmen bunu daha erkene çekebileceklerini söyledi.

Denktaş Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soruya karşılıksa, KKTC ekonomisi ve işadamlarının Kıbrıs’ta bir çözüme henüz hazır olmadığını, KKTC’nin dünyaya alışma antrenmanını Türkiye gibi 78 milyonluk bir pazara açılarak yapabileceğini ifade ederek, “şu an için böylesi kapalı bir ortamda kendimizi hazır hissetmek bile hata olur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473