banner564

Pile’de terör

8 Rum tarafından zorla Larnaka’ya kaçırılan Koçero kardeşler deniz kenarında darp edildi; aradan iki gün geçtikten sonra biri hastanede, diğeri Rum polis karakolunda bulundu

Pile’de terör
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Adanın tek karma köyü olan ve bir süre önce düzenlenen futbol karşılaşmaları ile ‘dostluk mesajlarının’ verildiği Pile’de geçtiğimiz Salı gecesi, herkesi huzursuz eden ve paniğe yol açan bir tedhiş olayı yaşandı.
   Rum polisi tarafından arandığı iddia edilen Süleyman ve Şahin Koçero kardeşler, Pile’de bir İnternet Cafe’nin önünde sivil 7-8  Rum tarafından zorla  iki araca bindirilerek kaçırıldı. Deniz kenarına götürülerek darp edilen gençlerden haber alamayan aile yakınları ve Pile köy muhtarı Necdet Ermetal, durumu derhal Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne ve Türk polisine bildirdi.
   Barış Gücü yetkililerinin başlattığı girişimlerden iki gün sonra Süleyman Koçero Larnaka hastanesinde, Şahin Koçero ise Rum polis karakolunda bulundu.

Muhtar olayı anlattı
Muhtar Necdet Ermetal, yaşananları Diyalog’a anlattı. Salı akşamı saat 21.30’da Koçeri kardeşlerin 7-8 Kıbrıslı Rum tarafından zorla kaçırıldığını anlatan Ermetal, bunu yapanların kesinlikle polis değil, sivil olduklarını aktardı. Koçero kardeşleri zorla iki araca bindirdikten sonra Larnaka’da deniz kenarına götürdüklerini söyleyen Ermetal, bu iki kardeşin hem kendilerini kaçıran siviller, hem de Rum polisi tarafından darp edildiğini anlattı. 
   Olayı Türk polisine ve Barış Gücü’ne bildirdiklerini anlatan Ermetal, Süleyman Koçero’nun ciddi bir şekilde darp edilmiş olarak Larkana hastanesinde, Şahin Koçero’nun ise Rum polisinde tutuklu olarak bulunduğunu söyledi. 
   Şahin Koçero’ya her hangi bir dava okunmadan serbest bırakıldığını söyleyen Ermetal, Süleyman Koçero’nun ise taburcu edildiğini söyledi.  Ermetal Rum polisinin Koçero kardeşleri Larnaka’da kundaklama iddiası ile aradığını bu yüzden bu iki kardeşin bir süredir Larnaka’ya gidemediğini söyledi.

Bir gün önce ziyafet çektiler
Pile’nin ara bölgede bulunmasından dolayı Rum polisinin köye girip adam tutuklama yetkisi bulunmuyor. Bu da akıllara Rum polisinin sivilleri  kullanarak böyle bir olaya imza attığı sorusunu getiriyor.
    Ermetal’in Diyalog muhabirine aktardığına göre; kaçırma operasyonuna katılan Rumların iki tanesi, olay günü Koçero kardeşlerle birlikte yiyip, içmişler, daha sonra ayrılmışlardı. 
   Köy içerisinde zorbalıkla adam kaçırılmasının asla tasvip edilemeyeceğini söyleyen muhtar Ermetal, buradaki Türklerin, yaşananlardan dolayı huzursuz olduklarını söyledi.
   Bu arada Diyalog muhabirinin görüştüğü Koçero kardeşler; konu hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473