banner564

Denktaş okulundan yetişti

Sunday Mail “Tatar, Türk milliyetçisi, Türkiye’yi çok seviyor; iki devletli çözümü güçlü şekilde savunuyor” diye yazdı ve bir de tespitte bulundu

Denktaş okulundan yetişti
banner598

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Sunday Mail gazetesinin  “Denktaş ve Tatar Arasında Paralellik Kurmak Kolay” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “hızlı düşünen, yeniliklere açık ve Türk milletinin bir parçası olduğu inancına bağlı” bir lider olarak tanımlandı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; haberde Tatar’la ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:
“Cumhurbaşkanı Ersin Tatar güçlü bir ‘iki devletli çözüm’ destekçisidir. Tatar’ın siyasi kariyeri 2000'lerin başında Kıbrıs'a döndükten sonra ciddi şekilde başladı. 2018'de Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) lideri olunca da hız kazandı.”
Söz konusu haberde “Tatar kimdir ve siyasi felsefesi ve değerlerini paylaştığı Kıbrıslı Türk Cumhurbaşkanları Rauf Denktaş ve Derviş Eroğlu ile nasıl kıyaslanır?” sorusu da sorulurken,  şu yanıtlar yer aldı;  “Üçü de Türk milliyetçisi ve Kıbrıs Türk siyasi yelpazesinin bu tarafını temsil ediyor.”
“Denktaş ve Tatar arasında pek çok paralellik görülüyor” denilen haberde, “Tatar, Denktaş gibi çok akıllı, oldukça aktif ve açık sözlü. Hızlı düşünür, yenilikçidir ve yeni görüşlere sahip olmaktan çekinmez. Her üç Kıbrıslı Türk lider de Kemalist. Üçü de Türkiye'yi seviyor ve Türkiye'ye çok bağlılar. Bu üç lider, Türk milletinin bir parçası olduklarına, onun Kıbrıs’taki uzantısı olduklarına içtenlikle inanıyorlar.  Onlara göre, Türkiye 1571'den beri Kıbrıs'ta var ve Kıbrıslı Türkler adada bir azınlık değil, ev sahibi.  Bununla bağlantılı olarak, müzakereler söz konusu olduğunda bazı açık kırmızı çizgiler var. Tümü için de, Türkiye’nin Kıbrıs’taki garantörlüğü olmazsa olmazdır.” ifadeleri kullanıldı.
Haberde, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın düşünce okulundan yetiştiği de kaydedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474