banner564

İhbar için Alo 185 aranabilir

Lefkoşa Türk Belediyesi, 10 farklı ekiple 10 bölgedeki iş yerlerini denetliyor

İhbar için Alo 185 aranabilir
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında alınan kısmi açılma kararı sorasında faaliyetlerine izin verilen işyerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Belediye açıklamasına göre,  denetleme faaliyetleri için yeni bir organizasyon yapısı içinde 10 farklı ekiple 10 bölgedeki iş yerlerine denetimler yapılıyor.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, işinde deneyimli denetim ekiplerine sahip olduklarını ifade ederek bu oluşturdukları 10 farklı ekiple ve 10 farklı bölge ayırımı ile LTB sınırlarındaki iş yerlerinin sıkı bir şekilde denetlendiğini vurguladı.
Harmancı faaliyette olan restoran, kafe, süpermarket, butik gibi yaklaşık 600 işletmeye metrekare olarak kapalı alanı ve işletme içerisindeki en çok kişi sayısını gösteren bilgilendirici afişler astıklarını belirtti.
Bu afişlerdeki metrekare-kişi oranına uygunluğu da LTB ekiplerinin denetleyeceğini ifade eden Harmancı,  aksi durumlara tanık olmaları halinde yurttaşların Alo 185 hattına bildiride bulunmasını istedi.
Kurallı hayatın ciddiye alınmasını isteyen Harmancı, işletmelerin sadece günlük kârlarını değil toplum sağlığı ve kurumsal sürdürülebilirliğini de düşünerek hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 3 yıl Önce

Öyle olmaz ağalar. Öyle olmaz. Bir tek yolu var. İşyerlerine kamera konacak. İhlalde ihlâli yapan mutlaka birkaç asgari ücretle cezalandırılacak ve işyeri kapatılacak madi de cezaya tabi olacak. Aksi takdirde kâbuslar yaşanacak.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474