banner564

Devlet Hastanesi’nde cihazlar arızalı

Kalça çıkığı bulunan 2 aylık bebeğe ultrason için 6 ay sonrasında randevu verildi

Devlet Hastanesi’nde cihazlar arızalı
banner598

Raif DOĞRU

   Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ultrason cihazlarından sadece bir tanesinin çalıştığı, diğerlerinin arızalı olduğu öğrenildi. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; kalça çıkığı bulunan 2 aylık bebeğin ailesine “cihazlar bozuk olduğu için’ 6 ay sonrasına randevu verildi.
   Bu duruma tepki gösteren aile, 6 aylık bir süreden sonra bebeğin kalçasındaki sorunun düzelemeyecek duruma geleceğini öğrendi ve hastane yetkililerinden yardım istedi.
   Devlet hastanesinde yataklardan, hasta dolaplarına kadar çok sayıda sorun yaşanırken, ultrason cihazlarının yenilenmesi ve eksikliğin bir an önce giderilmesi isteniyor.

Paralar nereye harcanıyor?

   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, Siemens marka yeni teknoloji ultrason cihazları yaklaşık 614 bin liraya satılıyor.
   Bunun yanı sıra taşınabilir olanları 3 bin 125 dolara satın alınabiliyor.
   KKTC’de sağlık servislerinin alarm verdiğine dikkat çeken önemli bir kaynak, mali sıkıntı yaşayan hükümetin ek mesailer için yılda 300 milyonluk ödeme yapabildiğini, fakat 10 tane ultrason cihazı için 6 milyon lirayı bulamadığını belirtti. Aynı kaynak, yeni Sağlık Bakanı’nın, ziyaretler ve kabullerle zaman geçirmek yerine hastanelere el atmasının önemli olduğunu kaydetti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

O da bir şey mi girne DH deki x-ray cihazı 5 yıldır yapıldı mi yoksa verem testlerini anlaşmalı laboratuarlara mi gönderiyorsunuz hâlâ

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473