banner564

Düğüm çözlüyor

Gifa’ya düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili soruşturmada olaydan önce tetikçi ile suç ortağının hesaplarına para yatırıldığı belirlendi

Düğüm çözlüyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa isimli işyerine silahlı saldırı düzenleyen Emre Yalçın ile suç ortağı Mesut Okur hakkındaki soruşturma devam ediyor. Polis, yaptığı araştırmalar sonucu her iki zanlının banka hesaplarına para yatırıldığını belirlerken, Yalçın ile Okur dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Yalçın ile Okur’un 1Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00 sıralarında, Gifa isimli işyerine düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklandığını yineledi.
Polis, zanlı Yalçın’ın Yenişehir'de faaliyet gösteren ve Yusuf Kısa'nın direktörü olduğu Gifa isimli işyerine 8 el ateş açıp, işyeri sahibinin kardeşi Serkan Kısa’nın sol el bileğinden yaralanmasına neden olduğunu hatırlattı.
Zanlının olayda 7.65 mm çapında silah kullandığını belirten polis, yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantılı Şükrü Dipdere’nin tespit edildiğini söyledi. Polis, Emre Yalçın’ın olayda kullandığı tabancayı zanlı Şükrü Diprede’den satın aldığını itiraf ettiğini belirtti.  Polis, tutuklanan Şükrü Dipdere’nin suçunu itiraf ettiğini ve silahı Mesut Okur’dan aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Hesaplar mercek altında
Yapılan soruşturmada zanlı Emre Yalçın’ın hesabına yatırılan paranın bir kısmının da zanlı Mesut Okur’un hesabına aktarıldığına dair tespit yaptıklarını kaydeden polis, ayrıca Emre Yalçın’ın ikinci bir gönüllü ifade verdiğini ancak cep telefonunun şifresini  söylemediğini belirtti. Polis, data inceleme şubesinin telefonu incelediğini ve zanlının internet üzerinden yaptığı görüşmelere ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. 
Polis, banka hesaplarına yapılan incelemelerde ise Emre Yalçın’ın için para yatırıldığını ifade etti. Polis, Yalçın için yatırılan paranın bir kısmının ise zanlı Mesut Okur’un hesabına aktarıldığını açıkladı.

Telefonunun şifresini söylemiyor
Zanlı Emre Yalçın’ın ikinci bir gönüllü ifade verdiğini söyleyen ancak cep telefonunun şifresini söylemediğini kaydeden polis, data inceleme şubesinin telefonu incelediğini ve zanlının internet üzerinden yaptığı görüşmelere ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474