banner564

Ekonomi canlanır

Başbakan Üstel, Türkiye’den iş insanların KKTC’ye yapacağı yatırımın ülkeye katkı sağlayacağını söyledi

Ekonomi canlanır
banner598

Başbakan Ünal Üstel,  Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın organizasyonu ile ülkede bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Kayseri Ticaret Odası heyetlerini kabul etti.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde heyetlere, KKTC Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu eşlik etti. 
Başbakan Ünal Üstel, kabulde yaptığı konuşmada ilk olarak, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekerek, bu saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ettiğini belirtti. 
Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nden iş insanlarına KKTC ile işbirliklerinin ve yapılacak yatırımların ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağı noktasında hemfikir olduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkilerin en üst seviyede devam ettiğini de vurguladı. 
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. yıl dönümünde adada olmaktan dolayı çok mutluyuz. KKTC bizim için çok önemlidir ve göz bebeğimizdir. Kayseri Ticaret Odası olarak  Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisine ve iktisadi olarak kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birçok görüşmemiz olacaktır. Umuyoruz ki bu görüşmelerimizin sonucunda kalıcı ortaklıklarımız olacaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473