banner564

Emsal teşkil edecek

İtalyan mahkemesi, Avukat Akan Kürşat’ın, Güney Kıbrıs’a iade edilmesiyle ilgili başvuruyu bugün görüşüyor

Emsal teşkil edecek
banner598

 İtalyan mahkemesinin, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ‘Avrupa Tutuklama Emri’ çıkarması nedeniyle yılbaşında Roma’da tutuklanan Avukat Akan Kürşat’la ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.

   Güney Kıbrıs, Akan Kürşat’ın iadesini istiyor ve mahkemeden bu yönde bir kararın çıkmasını bekliyor. Ancak; KKTC’deki hukukçular böylesi bir gelişme olması halinde bunun ileriki davalarda örnek teşkil edeceği ve çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün Rum cezaevine sevk edileceği endişesini yaşıyor.
   Ayrıca Rum Merkezi Cezaevi’nin, özellikle Kıbrıslı Türkler açısından güvenilir olmadığını belirten hukukçular, Kıbrıslı Türk Tansu Çıdan’ın Ekim 2022’de Rum cezaevinde hükümlüyken dövülerek öldürülmesi sonrasında Rum Başsavcısı ve yardımcısının açıklamalarını örnek gösteriyor.
Rum Başsavcısı Yorgos Savvidis ve yardımcısı Savvas Angelidis, Lefkoşa’nın güneyindeki cezaevinin güvenilir olmadığını belirtmişti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 7 ay Önce

KKTCdeki Uluslararası Hukuk dışında Sattığımız Rum Mülklerinin Sorumlusu ve Suçlusu İtalyada tutuklanan Avukatımız veya Rum Mülkleri üzerinde İnşaat yapan Şirketlerimiz değildir !
Gerçek Suçlular TMK çalıştırmayan ve Rum Mülklerini Koçanlayıp Satma onayı veren Gelmiş Geçmiş Yöneticilerimizdir !! Kabak niye Suçsuz Avukatlarımızın Başında patlasın ki ??

Volkan Bey
Volkan Bey - 7 ay Önce

Yanlis Bilgi. Emsal olacak bir sey yok! Bugun ku mahkemeye cikarilmasi sadece 'Kursat bey'e' sorulacak, ' iade edilmek istermisin'? tabii ki 'hayir diyecek ve iade davasi surecin sirasinda 'kefalet le tutuksuz mu iade gorulecek, yoksa tutuklu olarak mi iade davasi gorulecek. surec boyle...
Tutuklanmasi zaten emsal oluştu.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473