banner564

Gençlik buluşması bugün

Çalışma ziyareti kapsamında KKTC’ye gelen Oktay, Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinde incelemelerde bulundu

Gençlik buluşması bugün
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki günlük çalışma ziyareti kapsamında dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi. Oktay, iki günlük ziyaretinde KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni ile Türkiye-KKTC Gençlik Buluşması’na iştirak edecek.
Özel uçakla yerel saatle 19.15'te Ercan Havalimanı'na inen Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Çok sayıda Kıbrıslı Türk de ellerindeki Türkiye ve KKTC bayraklarıyla Oktay'ı karşılayarak sevgi gösterisinde bulundu. Oktay ve beraberindekiler, yapımı süren Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Temaslarda bulunacak
Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bugün Kıbrıs'ın su meselesini kökünden çözmeye yönelik çalışmalar çerçevesinde, tarım alanlarında yaşanan sulama sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan ve inşaatı tamamlanan "KKTC Sulamaları İletim Tüneli Işık Görünme Töreni"ne katılacak.
Oktay daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye'deki tüm illerin AK Parti Gençlik Kolları başkanlarının da katılacağı "Türkiye-KKTC Gençlik Buluşması"na iştirak edecek.
Programın ardından Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onuruna verilen yemeğe katılacak.
Ziyarette Oktay'a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli eşlik ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2021, 04:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474