Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay; Kıbrıslı Türklerin, Güney Kıbrıs’ta mülkiyet davaları gerekçe gösterilerek, tutuklanmasına karşı Meclis’in hala ortak bir tutum ortaya koymamasını eleştirdi.
Özersay yazılı açıklamasında, iki ay önce mülkiyet konusunda Meclis’in kapalı oturum yapması ve ortak bir karar alması çağrısı yaptığını hatırlattı. Tüm siyasi partilerin imzası ve desteğiyle bu kararın, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi uluslararası örgütlere mektupla gönderilmesini istediğini ifade eden Özersay, hiçbir adım atılmadığını kaydetti.
Bayram öncesi Meclis’teki siyasi parti başkanlarının, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldiğini ifade eden Kudret Özersay, “Anlaşılan o ki mülkiyet konusunda bir cümlede bile anlaşamadılar.” dedi. Dün Meclis’te bu konuların konuşulduğu kapalı bir oturum yapıldığını hatırlatan Özersay, “Ama anlaşılan o ki dün de bu tutuklamalarla ilgili bir Meclis kararı alınamadı, hatta bir karar alınması dahi gündeme gelmedi.” dedi.
Bu konuda bir AD-HOC komite kurulacağı yönünde bilgiler geldiğini kaydeden Özersay, “Ne için?” diye sorarak, Meclis’in bir hafta sonra tatile gireceğini belirtti. Tutuklama furyasının, bir Kıbrıslı Türk avukatın İtalya’da tutuklanmasıyla başlamasının üzerinden bir buçuk yıl geçtiğini ifade eden Özersay, şunları kaydetti:
“Bir buçuk yılda Meclis bir kez bile bu konuda olağanüstü toplanmadı, tek bir gizli oturum yapmadı ve tek bir Meclis kararı dahi almadı. Şimdi aradan bu kadar zaman geçtikten sonra dün yapılan kapalı toplantı da somut bir sonuç doğurmadı.”
“ ‘Bu tutuklamaları doğru bulmuyoruz, iki taraf arasındaki ilişkileri daha da zehirleyen bir ortam yaratır, bu yaklaşıma son verilmelidir’ demek bu kadar zor muydu?” sorusunu soran Özersay, yeni bir savaş çıktığı için konjonktürün büyük oranda değiştiğine de dikkat çekti.
‘Gerekli adımlar atılmıyor’
Özersay, güneyin mülkiyetle ilgili yaptığı tutuklamalara karşı Meclis’in hala ortak bir tutum ortaya koymadığını belirtti

YORUM EKLE
YORUMLAR

Hasan Nuri - 1 ay Önce
Sayın Özersay KKTC deyimi ile Malına Gelen Rum’u Ayağından vurmayacakmıyız yani ? Hani Yöneticilerimiz Rum Malları bizimdir takarız da Yıkarız da Sözleri KKTC Rum Mallarına verdiği Koçanların Arkasında değilmidir yani ?

Öz - 4 hafta Önce
Herkes biliyor Rumların mallarını koçanlayıp sattığımızı.
Herkes biliyor TMK nunu çalıştırmadığımızı,
Herkes biliyor bizde paranın olmadığını,
Herkes biliyor Rumlar mallarını isterse ayaklarından vurmakla tehdit ettiğimizi
Herkes biliyor seçilmişlerin halkı değil de seçtirenlerin dediklerini yaptıklarını,
Herkes biliyor seçilenlerin inandırıcı olmadığını
Herkes biliyor nüfus aktarılıp iradenin gasp edildiğini
Herkes biliyor ülkeye Türkiyenin barsaklarını boşaltığını
Herkes biliyor…
SIRADAKİ HABER
Nasıl ortak bir tutum koysunlar be hoca,hepsinin götü de boklu...Koyarlarsa bilirler ki üzerine çöktükleri rum malları altılarından kayıp gidecek...Ne güzel de alışmışlardı zor gelecek kendilerine...Başta şu kuklacık sözde başbakan var ya...