banner564

Gözyaşları Mahmut için

Yayla köyünde yaşayan 15 yaşındaki makinist çırağı, üzerine motor düşmesi sonucunda hayatını kaybetti

Gözyaşları Mahmut için
banner598

Ömer KADİROĞLU
Güzelyurt’a bağlı Yayla köyünde yaşayan dar gelirli ailenin 3 çocuğundan biri olan 15 yaşındaki Mahmut Gül, harçlığını çıkarmak için çalıştığı makinist atölyesinde son nefesini verdi. 
Geçtiğimiz haziran ayında ortaokuldan mezun olan ve önümüzdeki eğitim yılında liseli olmaya hazırlanan Mahmut Gül, dün saat 12.30 sıralarında çalışmakta olduğu makinist garajında eski bir araç üzerinden parça söktüğü esnada motorun üzerine düşmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.
Olayın ardından iş yeri sahibi Ferdi Takali tutuklanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da harekete geçti.

Ailenin ikinci çocuğuydu 
Ev hanımı Naime Gül ve geçimini hayvancılık sektöründe çalışarak sağlayan Ali Gül’ün üç çocuğundan biri olan Mahmut’un ölümü sevenlerini ve ailesini yasa boğdu. 
Gül’ün bugün Güzelyurt Fatih Camisinde kılınacak Cuma namazından sonra saat: 13.30’da Güzelyurt Merkez Yuvacık Mezarlığına edileceği belirtildi.
 
Yeni kayıt yaptırmıştı
Bu arada Güzelyurt Meslek Lisesi, hayatını kaybeden Gül için başsağlığı diledi
Okuldan yapılan açıklama şöyle:
Okulumuzun 9. Sınıfı Muhasebe Bölümüne henüz kayıt yapmış bulunan, Mahmut Gül’ün elim bir kaza sonucunu hayatını kaybetttiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Daha yaşamının baharında böylesine trajik bir şekilde aramızdan ayrılması tüm Güzelyurt Meslek Lisesi ailemizi ve Güzelyurt Halkı’nı derinden üzmüştür. Allah acılı ve yaslı ailesine sabırlar versin. Başınız sağolsun. Acınız, acımızdır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Bir ülkede çalışma şartları içerisinde sendikalaşma olmadığı süre bu olayları göreceğiz. Çok yazık oldu. Üzgünüz. Allah rahmet eylesin.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474