banner564

HP’de ‘Corona’ paniği

Girne Milletvekili Erek Çağatay ile eşinin PCR testleri pozitif çıktı, temaslı olan Kudret Özersay ile Jale Refik Rogers evde izole oldu 

HP’de ‘Corona’ paniği
banner598

Halkın Partisi’nde (HP)  Corona paniği yaşanıyor. HP Girne Milletvekili Erek Çağatay, kendisinin ve eşinin PCR testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.
HP Genel Başkanı Kudret Özersay ile HP Girne Milletvekili Jale Refik Rogers de, Çağatay’ın temaslısı oldukları için kendilerini izole ettiklerini duyurdu.
Milletvekili Erek Çağatay, yaptığı açıklamada şunları belirtti:
Dünyayı saran Covid-19 virüsü, mesafe-maske-hijyen kurallarına titizlikle uymaya çalışmamıza rağmen, ben ve eşim Fatma Küçük Çağatay'ı da olumsuz etkilemiştir” diyen Erek Çağatay, Perşembe günkü testin negatif çıktığını ancak dün Girne’de Leymosun Kültür Evi'nde yaptırdıkları PCR testlerinin sonucunun pozitif olduğunu duyurdu.
Sağlık durumlarının genelde iyi olduğunu belirten Çağatay, “Herkese sağlıklı günler dilerken tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurgularım.

Özersay: Kendimi izole ettim
HP Genel Başkanı Özersay da Erek Çağatay ile Cuma günü kapalı bir mekanda uzun süre birlikte bulunduğu için temaslı kabul edildiğini açıkladı.
Özersay açıklamasında şunları kaydetti:
“Maalesef Girne Milletvekilimiz Erek Çağatay ve eşi Fatma K. Çağatay’ın Covid pozitif oldukları saptandı. Cuma sabahı sevgili Erek ile görüşmüş, kapalı bir mekanda uzunca bir süre birlikte oturmuştum. Şu anda temaslı kabul ediliyorum, kendimi izole edip belirli aralıklarla test yaptıracağım. Lütfen tedbiri elden bırakmayın, bu işin şakası yok…” 

Rogers: Test yaptıracağım
HP Milletvekili Jale Refik Rogers ise, “Girne Milletvekilimiz Erek Çağatay’ın testinin pozitif çıkması ile son günlerde olan temasımızdan dolayı kendimi izole etme ihtiyacı doğmuştur. Temasımız çok yakın olmasa da, sevdiklerimi ve çevremi korumak için kurallar çerçevesinde izole olup belli aralıklarla test yaptıracağım” açıklamasında bulundu.
Rogers, Barolar Birliği’nin eylemine bu yüzden katılamasa da kalbinin tüm avukatlarla birlikte olacağını da kaydederek, “Bağımsız yargı, hukuk devletimizin olmazsa olmazıdır; hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığına sahip çıkmaya yönelik yapacakları eylemi yürekten selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474