banner564

İbret verici

Mali Şube’de görevli olduğu dönemde soruşturma altındaki şahıslardan rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan eski polis müfettişi Gülay Çekici’ye 8 yıl hapislik verildi

İbret verici
banner598

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli olduğu 2016-2018 yılları arasında görevini kötüye kullandığı, rüşvet aldığı gerekçesiyle yargılanan eski polis müfettişi Gülay Çekici hakkındaki davada dün karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, “Kamu görevlisinin rüşvet alması ve görevi kötüye kullanma” suçlarından mahkûm edildi. Sanık 2 yıldır cezaevinde yargılanmayı bekliyordu. 
Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Şevket Gazi’den oluşan heyet, sanığı 8 yıl hapse mahkûm etti.
Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Cemaller, kamu görevlisinin rüşvet alma suçunun oldukça ağır bir suç olduğuna değindi. Cemaller, bu tür suçlarında toplumun kamu görevlilerine olan güveni sarstığını ifade etti.  Başkan Cemaller, dava boyunca mahkemeye sunulan tüm olguları incelediklerini, tanık ifadelerini ele aldıklarını belirterek, sanığın aleyhine getirilen suçları işlediğine karar verdiklerini, oy birliği ile 8 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Ne olmuştu
Müfettiş Çekici, 2019 yılında soruşturma aşamasındaki dosyalarda adı geçen şahıslardan aleyhlerindeki soruşturmayı kapatmak vaadiyle rüşvet aldığı iddia edilmişti. Tutuklanan sanık, soruşturmanın ardından 25 ay önce yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Hüseyin
Hasan Hüseyin - 3 yıl Önce

Şaşırdık mı? Hayır hiç şaşırmadık. Bu haberlere şaşırıyorsanız zaten siz gerçeklerden uzak kendi hayali balonunuz içinde yaşıyorsunuz demektir.

Yolsuzluk,torpil, kleptokrasi, rüşvet toplumun bütün müesseselerine girmiş durumdadır. Buna o kadar alıştık ki artık normal geliyor , nerdeyse kültürümüzün bir parçası haline gelmiş. Hatta torpille haksız yere birşeyler yapanlara 'Bravo becerdi' diyerek bir de alkışlıyoruz.

Birisinin bir yerde işi olsa 'Yahu falan filan yerde bir tanıdığın var mı bize bir torpil yapsın?' diye sorarak işe başlıyorlar.

Bu ülkenin en büyük sorunu budur. Bunu çözmeden hiçbirşey çözemeyiz. Bir yerden başlanacaksa buradan başlamak lazım.

Bu kadını kimse suçlamasın ne öğrenmişse aynısı uygulamış. Diğerlerinden pek farkı yok yani, çünkü bütün müesseselrimiz böyle.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474