banner564

İki kurye cezaevinde

Ceylan Operasyonu’nda 10 kiloyu aşkın hintkeneviriyle yakalanan Nijeryalı zanlıların kaçak olduğu ortaya çıktı

İki kurye cezaevinde
banner598

Suna ERDEN
Girne’de gerçekleştirilen Ceylan Operasyonu’nda ele geçirilen 10 kilo uyuşturucuyla ilgili soruşturma tamamlandı. 
Uyuşturucu paketlerken yakalanan Collins Chukwuemeka Michael ile Toochi Elvis Ogbuja dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Girne bölgesinde uyuşturucu sattıkları öğrenilen ve kurye oldukları belirtilen zanlılardan Michael’in 2022, Ogbuja’nın 2021 yılından beri ülkede kaçak kaldığı açıklandı.
Soruşturmayı yapan polis,  18 Mart 2024 tarihinde zanlıların Girne’de kaldığı eve baskın düzenlendiğini söyledi. Polis, zanlı Ogbuja’nın evden çıkmak üzereyken kapının önünde yakalandığını, üzerinde yapılan aramada cebinde 14 gram hintkeneviri bulunduğunu belirtti. 
Polis, Michael’in ise oturma odasında 100 gram hintkenevirini paketlediği esnada tespit edilerek tutuklandığını belirtti. 
Polis, evde yapılan aramada masa üzerinde her biri 25 gram olmak üzere paketlenmiş 4 ayrı pakette 100 gram daha hintkeneviri ve uyuşturucu satışından elde edilen 355 sterlin nakit para bulunarak emare olarak alındığını belirtti. 
Polis memuru, mutfak tezgah dolabı üzerinde araba anahtarı bulunması üzerine Ogbuja’den yapılan soruşturmalarda anahtarın apartmanın altında bulunan araca ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Polis, Ogbuja’ya ait park halinde bulunan J2 705 plakalı araçta yapılan aramada arka yolcu koltuğu üzerinde 9 adet koli bandı ile bantlanmış vakumlu poşetler içerisinde yaklaşık 10 kilo ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını açıkladı. 
Polis, her iki zanlı aleyhine 6 dava getirildiğini, Toochi Elvis Ogbuja’nın 30 Kasım 2022, Collins Chukwuemeka Michael’in ise 4 Aralık 2021 tarihinden beri ülkede ikamet izinsiz kaldıklarını tespit ettiklerini ifade ederek, tutuklu yargı talep etti. 
Toochi Elvis Ogbuja’nın avukatı Aslı Seldağ tutuklu yargı talebine itiraz etmedi.
Mahkeme, zanlıların 75 günü aşmayacak süreyle cezaevinde tutuklu kalmalarına emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473