CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Antalya Diplomasi Forumu’nda Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ile görüşerek, Türkiye ile karşılıklı güvene dayalı ilişkilerin önemini vurguladı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ile bir araya geldi. Görüşmede, İncirli’ye Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros eşlik etti.
Gerçekleştirilen görüşmede, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alandaki görünürlüğünün ve temsiliyetinin güçlendirilmesi, siyasi ve diplomatik temasların artırılması ve Türkiye ile karşılıklı güvene dayanan, güçlü, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir ilişkiler konuları ele alındı.
CTP Genel Başkanı, Türkiye ile karşılıklı güvene dayanan, kurumsallaşmış ve sürdürülebilir ilişkilerin önemini vurguladı. İncirli, “Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kıbrıs Türk halkının uluslararası alandaki görünürlüğünün ve temsiliyetinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecek” dedi.
Taraflar ayrıca, bölgesel istikrar ve güvenliğin yeniden tesis edilebilmesi açısından çok taraflı diplomasinin taşıdığı kritik öneme dikkat çekti. Bu bağlamda, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından ortaya konan çerçeve, çözüm perspektifi açısından güçlü bir zemin sunduğu paylaşıldı.
İkili ilişkiler ele alındı
CTP Genel Başkanı İncirli, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekinci’yle bir araya geldi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
TEKERE İLANI
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

