banner564

İskele’de Haşereye savaş açıldı

İskele’de havadan ve karadan başlayan hamamböceği ile mücadele köylerde devam ediyor

İskele’de Haşereye savaş açıldı
banner598

İskele Belediyesi, İskele ve 17 köyünde, haşere ve sivrisinek ile mücadelesini sürdürüyor.
2020 yılı başında ilk etabı başlayan ilaçlamanın ikinci etabına geçildi. 1 Haziran itibari ile İskele’de başlayan ilaçlama, köylerle devam edecek.
İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, lavabo altı jel yöntemiyle hamamböceklerini hedef alan İskele Belediyesi, rögarlara yaptığı genel ilaçlamayla da sivrisinek başta olmak üzere tüm haşerelerin önüne geçmeyi hedefliyor. 
Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren sivrisinek ile mücadelede de özellikle akşamları ULV (havadanaraç üstü) ilaçlama yöntemi kullanılıyor.  Ücretsiz olarak yapılan ilaçlama İskele ve İskele Belediyesi’ne bağlı 17 köyü kapsıyor.
Açıklamaya göre, İskele’de geçtiğimiz hafta başlayan ve özellikle hamamböceği gibi haşereleri hedef alan ikinci etap ilaçlama işleminde insan sağlığı açısından hiçbir zararı olmayan AB Biyosidal direktife onaylı KKTC Tarım Bakanlığı’ndan ruhsatlı ürünler kullanılıyor.
Açıklamaya göre, İskele ve köylerinde yaşayan vatandaşlar; haşere ile mücadele için başlayan genel ilaçlama hakkında bilgi almak ve ücretsiz ilaçlamadan faydalanabilmek için İskele Belediyesi’ne 444 21 22 (0) numaralı telefondan ulaşabilecekler.

Havadan ilaçlamanın günleri
İlaçlama günleri şöyle:
“Pazartesi: Boğaz, Boğaztepe, Yarköy, Turnalar, Ergazi, Kurtuluş, Kalecik,  Küçük Sanayi bölgesi, Dokuzevler, DAÜ Koop arsaları, Safaköy, Sarcon, KT Petrolleri
Salı: Topçuköy, Ardahan, Altınova, Ağıllar, Boğaziçi, Ağıllar bölgesi, İskele merkez, Doktorlar Sitesi, Bahçeler, Long Beach
Çarşamba; Boğaz, Boğaztepe, Yarköy, Turnalar, Ergazi, Kurtuluş, Kalecik, Ötüken,Kuzucuk, Aygün, Sınırüstü 
Perşembe: Küçük sanayi bölgesi, Dokuzevler, DAÜ Koop arsaları, Safaköy, Sarcon, KT Petrolleri, Ağıllar bölgesi, İskele merkez, Doktorlar sitesi, Bahçeler, Long Beach
Cuma: Topçuköy, Ardahan, Altınova, Ağıllar, Boğaziçi, Ötüken, Kuzucuk, Aygün, Sınırüstü .” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473