banner564

İzlerine ulaşılamadı

Yunanistan'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının ardından Kıbrıslı Rum iki gencin kayıp olduğu bildirildi

İzlerine ulaşılamadı
banner598

Yunanistan'da önceki gün meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 57’ye çıkarken,  orada bulunan Kıbrıslı Rum iki gencin kayıp olduğu bildirildi. Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kornelios Korneliou yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Tempi bölgesindeki trajik tren kazasından sonra izleri kaybolan Anastasia Adamidou ve Kyprianos Papaioannou adlı iki genç Kıbrıslının ailelerine şu ana kadar resmi bir bilgi verilmediğini söyledi.
Korneliou, Kıbrıs Büyükelçiliği ile yaptığı telefon görüşmesinde edindiği bilgilere dayanarak, şu ana kadar iki aileye resmî bir bilgi verilmediğini belirterek "DNA örneklerini alan ekibin başkanı ile temas halindeyiz ve sonuçlar henüz çıkmadı" diye ekledi.
Korneliou ayrıca, aldığı bilgilere dayanarak, trajik kazanın ardından Larissa'ya giden ve DNA örneği veren Anastasia Adamidou'nun ebeveynlerinin Yunanistan'dan ayrılmasının beklendiğini, Kyprianos Papaioannou'nun ebeveynlerinin ise orada kaldığını belirtti. Yetkili ayrıca "Kıbrıs Büyükelçiliği ve Selanik'teki Kıbrıs Başkonsolosluğu'nun DNA testlerinin sonuçlarını beklemek üzere iki gencin aileleriyle sürekli temas halinde olduğunu" açıkladı.

Aileleri endişeli
Dışişleri Bakanlığı Kriz Yönetim Merkezi'nin Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ve kendisiyle istişare halinde Atina'daki Kıbrıs Büyükelçiliği ile de temas halinde olduğunu sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü bir başka soruyu yanıtlarken Yunan makamlarının oradaki ailelere psikolojik destek sağlamayı taahhüt ettiklerini söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474