banner564

Kalplerde yaşayacak

Kurucu Cumhurbaşkanı’nın eşi Aydın Denktaş, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Kalplerde yaşayacak
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş dün düzenlenen cenaze töreni sonrası son yolculuğuna uğurlandı. 
Bir aydır tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde cumartesi günü hayatını kaybeden Aydın Denktaş için, dün Selimiye Camisi’nde cenaze namazı kılındı.
Yoğun katılımın olduğu cenazede, Aydın Denktaş’ın oğlu Maliye Bakanı Serdar Denktaş, gelini Müge Denktaş, kızları Değer Denktaş, Ender Denktaş Vangöl ve torunlarını taziyeleri kabul etti.

Oktay ve Türkeş de katıldı
Cenazeye, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana muhalefet partisi UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar askeri erkan, çok sayıda vatandaş ve sevenleri katıldı.
Cenazede, Aydın Denktaş’ı son yolculuğuna uğurlamak ve ona dua okumak için KKTC ve Türkiye bayrağına sarılı ve üzerinde başörtüsü ile çiçeklerle donatılmış tabutu önünde uzun kuyruklar oluştu.

Oktay: Bir değer kaybedildi
Gazetecilerin soruları üzerine kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da, "Cumhurbaşkanımızı temsilen burada bulunmaktayım. Kıbrıs Türk halkının başı sağolsun, milletimizin başı sağolsun" dedi. Oktay, "Kıbrıs Türkü büyük bir değeri kaybetti" diye konuştu. 
Aydın Denktaş'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de aralarında bulunduğu bir çok kurum ve kişi çelenk gönderdi.

Helallik istendi
Din İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, cenaze namazını kıldırırken, Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü de kalabalıktan, "Kıbrıs Türkü vefakâr bir annesini kaybetmiştir" diyerek helallik istedi.
Cenaze namazı kılınırken oğlu Serdar Denktaş, annesinin tabutu başında gözyaşlarına hâkim olamadı.

Oğlunun yanına gömüldü
Cenaze namazının ardından Aydın Denktaş, gözyaşları ve dualarla vasiyeti üzerine Lefkoşa Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına götürüldü.
Denktaş, vasiyet ettiği şekilde, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Raif Denktaş’ın yanına gömüldü.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, gelini Müge Denktaş, kızları Değer Denktaş ile Ender Denktaş Vangöl ve torunları, gözyaşları içinde annelerini son yolculuğuna uğurladı.
Mezarlıktaki törene Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Milletvekilleri Fatih Şahin ve Tuğrul Türkeş, bazı bakan ve milletvekilleri, bürokratlar, askeri erkan, iş insanları, dernek, sendika yetkilileri, vatandaşlar ve sevenleri katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473