banner564

Kiralık araçlarda yaş sınırı kaldıracak 

Kiralık araçlarda yaş sınırını kaldırmayı öngören "Morotlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Önerisi hazırlandı.

Kiralık araçlarda yaş sınırı kaldıracak 
banner598

UBP İskele Milletvekili Yasemi Öztürk tarafından sunulan yasa önerisinin genel gerekçesine göre, Meclis'in 22 Mayıs'taki birleşiminde oy birliğiyle onaylanan ve yürürlüğe giren yasada, komitede konuşulmuş olmasına rağmen, kiralık motorlu araçlar için yaş sınırının kaldırılmadığı tespit edildi.
Kiralık araçlar için uygulanan ve esas yasanın 18'inci maddesinin 7'nci fıkrasının C bendinde yer alan 10 yaş sınırının tamamen kaldırılmasını düzenleyen yasa önerisiyle, 10 yaşından büyük araçların ve/veya herhangi bir yıl sınırı olmadan da motorlu araçların "Z" kiralık araç olarak kaydedilebilmesine imkan sağlıyor.
Yasa önerisiyle ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde yazılı olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması gerekiyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış.
Özgün Kutalmış. - 1 yıl Önce

Hergün kaza yapan kiralık araçlarda yaş sınırını da kaldırın ki, trafikte millet artık kelle koltukta gitsin.

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Bu işte muhakkak RANT var..Durup dururken böyle bir yasa önerisi de nereden çıktı..Trafik kazaları sanki çok azmış gibi bunu da böyle yapsınlar memlekette ölümler artsın..Ulan güzel bişey yapacağınız yerde,herşeyin içine ediyorsunuz be lanet olsun yüzünüze gözünüze...

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473