banner564

KKTC’deki resmi hizmet araçları, Ver Allahım ver

Cumhurbaşkanlığında 52, Başbakanlık’ta 56, Dışişlerinde 51 adet resmi hizmet aracı var

KKTC’deki resmi hizmet araçları, Ver Allahım ver
banner598

Raif DOĞRU

   Ağır ekonomik kriz altında hastanelerin ihtiyaçlarını gideremeyen ve ilaç alımında zorlanan, yolları çökmüş, arıtma tesislerinin çoğu devre dışı kalmış KKTC’deki resmi hizmet araçlarının fazlalığı dikkat çekiyor.
   Diyalog muhabirinin, Maliye Bakanlığı kayıtlarından elde ettiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığında 7’si Mercedes olmak üzere 52 tane araba bulunuyor. Başbakanlık ve ona bağlı dairelerin araç sayısı ise 4’ü Mercedes olmak üzere 56 tane. Araçlardan 27 tanesinin Başbakanlığa bağlı Spor Dairesinin kullanımında olduğu öğrenildi.
   Maliye Bakanlığı; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na ait araçların sayısını kayıt altına almakla birlikte, söz konusu araçların aylık akaryakıt gideri, bakım ve onarım masrafı, ruhsat ve sigorta tutarı hakkında herhangi bir bilgi veremiyor.

Fahri temsilcilere de makam aracı

   Resmi kayıtlara göre, KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın kullanımındaki araç sayısının 51 tane olduğu görülüyor. Merkezde kullanılan araçların yanı sıra ‘fahri temsilciliklerde’ dahi makam araçlarının bulunduğu belirtiliyor.
   İstanbul Başkonsolosluğu’nda 4, Ankara elçiliğinde 2, İzmir, Antalya, Trabzon, Gaziantep, Mersin, İslamabad, Londra ve Brüksel temsilciklerinde ise birer adet Mercedes makam aracı bulunuyor. Diğerlerinde ise markalar değişiyor.
   Diyalog muhabirinin önemli bir kaynaktan elde ettiği bilgilere göre; fahri temsilciler ve bazı konsolosluklar,  kullanımdaki araçların eskimiş olmasından yakınarak, yenisinin alınmasını istiyor. Maliye Bakanlığı ise bütçe yetersizliği yüzünden bu talepleri bekletiyor. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022, 11:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan tabur
hasan tabur - 2 yıl Önce

Toplumda dayanisma protestosu olmazsa bu siyasi dalaveracilar nemalanmaya devam edecekler

Halit Kondo
Halit Kondo - 2 yıl Önce

Ondan sonra ben da birşey söylediğimde beni içeri sokacakmış it

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Siz bir de TC deki saltanatı görün ayranın yok icmeye

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473