banner564

KKTC’den tebrik yağdı

Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi 

KKTC’den tebrik yağdı
banner598

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı Kaan, dün sabah saatlerinde ilk uçuşunu yaptı. Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Kaan'ın uçuşuna yönelik tüm testler tamamlandı. Kaan, dün ilk uçuşunu başarıyla yaptı. Kaan'ın bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testlerinin ardından motor çalıştırma testleri yapıldı.
Kaan'ın özellikleri
Kaan 17 Mart 2023'te hangardan çıkarak pist başı yaptı. Geride kalan 9 aylık süreçte Türk mühendisleri tarafından gökyüzüyle buluşturulmak için hazırlandı. İlk uçuş görevi için girdiği testleri başarıyla tamamlandı. Tasarım ve imalatıyla milli olan Kaan'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de Kaan'ın dikkat çeken özelliklerinden.
Üstün kabiliyetleriyle fark yaratacak
Türkiye Kaan ile 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini alacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve tam vuruş özellikleri ile fark yaratacak.
Erdoğan:  Kritik bir eşiği geride bıraktık
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Milli muharip uçağımız Kaan ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi" dedi. Erdoğan, parti tarafından Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada,  “Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Türk savunma sanayinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli muharip uçağımız Kaan ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi" dedi. Erdoğan, "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, Kaan projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız göklerle buluştu” ifadelerini kullandı.  Erdoğan, "İnsansız uçakları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı, daha durun bakalım, neler gelecek, daha yapacağız" dedi. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 3 ay Önce

Bir turk dünyaya bedeldir be Hasan Nuri.

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Eeee Mr Muhip Parayatapanyan gun olur onun da vakti gelir ama sahipler gibi siyonist destekcisi ortadoguya demokrasi olarak bomba dagitan ulke degiliz ne oldu Azarbaycan Turki Cumhuriyetler Kaan vs sizi cokmu uzdu ne oluyor Mr Muhip Parayatapanyan Zorugordumukacananyan ne oluyor

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Mr Muhipyan senin anavatanin israili silaha boguyor ruandada gocmen toplama kampi hazirliyor kibristaki uslerden ortadoguya demokrasi esitlik insan hakki dagitiyor eski Turk filimlerindeki gibi sizeBOZULDUN MU CICIM DARILDIN MI CICIM diyor sizi hayalkirikliklarinizla basbasa birakiyoruz ha ha ve de ha

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Sayın Powerless bey Buyrun faşist İsrail’i durdurabilirsiniz lütfen Siz durdurun !

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Bir Uçağın en Önemli unsuru olan Motorlarının Milli Kaan’nın Milli Uçak olabilmesi için Amerikan Motorları ile değil de Türk yapımı Motorlarla uçması gerekmiyor mu yani ? F16 Motorları ile Uçacak olan Kaan’a nasıl Milli muharip Uçak diyebiliriz ki ?

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Sayın Kktc bey , 30bin Filistiiyi Katleden Bir Israeli durduramayan Bir Türk Dünyaya nasıl bedel olacaktır acaba ??

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474