banner564

Koop Süt, 6.15’ten 5 TL’ye

Otellere satış yapamaz duruma gelen Koop Süt, stokları eritmek amacıyla fiyat indirimine gitti

Koop Süt, 6.15’ten 5 TL’ye
banner598

 Coronavirüs’ten dolayı ülkeden 100 bine yakın insanın gitmesi, turizm sektöründeki durağanlık iç piyasada yerli ürünlerin satışını da etkiledi. Tüketici sayısının azalması, otellerin eskiye nazaran az ürün alması özellikle süt ve süt ürünleri sektörünü yaraladı.  
Bu nedenle Süt ve Sıvı Yağ Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (Koop-Süt), ürünlerinde yüzde 20 ile 9.85 arasında indirim başlattı. 30 Ağustos’a kadar devam edecek indirim, paket süt, hellim, beyaz peynir, eritme peynir, taze kaşar peynir ve Koper peynirlerine uygulanacak. 

Erişmen: Hedef satışı artırmak
Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erişmen, Coronavirüs’ün KKTC ekonomisini de olumsuz etkilediğini, bu noktadan hareketle süt ve süt ürünlerinin alımını kolaylaştırmak amacıyla fiyatlarda indirime gitme kararı aldıklarını ifade etti.
Erişmen, ihracatın olmaması dolayısıyla işlenmeyi bekleyen süt miktarının da fazla olduğuna da dikkat çekerek, fiyatlarda yapılan indirimin süt satışını da arttırmasını beklediklerini kaydetti.

Naimoğulları: Oteller kapalı ürün alan yok
Koop-Süt Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Naimoğulları, otel ve okulların kapalı olmasından dolayı süt ve süt ürünlerinin tüketiminde yaşanan düşüşe işaret ederek, Koop-Süt’ün kar amacı gütmeden indirime gitme kararı aldığını ifade etti.
Süt ürünlerinin ithaline yönelik de bazı kararlar alınması gerektiğini belirten Naimoğulları, indirimin 30 Ağustos’a kadar geçerli olacağını söyledi.

Ratip: Alım gücünü çoğaltacak
Koop-Süt Yönetim Kurulu üyesi Ragip Ratip de, hedeflerinin Koop-Süt’ü hak ettiği yere kavuşturmak olduğunu kaydetti. Ratip, indirimin alım gücü düşük olanlara yardımcı olacağına inandıklarını söyledi.

Gürpınar: Elimizi taşın altına koyduk
Koop-Süt Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gürpınar da, Koop-Süt’ün Kıbrıs Türkünün öz varlığı olduğunu, sahip çıkılması gerektiğini, Kendilerinin de ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

Ne kadar indirim yapıldı
Yapılan değişiklikle; 1 Litrelik pastörize sütün Koop-Süt fabrika çıkış fiyatı 6,15 TL’den 5 TL’ye düşürülürken, hellimin kilosu 49 TL’den 42 TL’ye, 39,50 TL olan beyaz peynir fiyatı 35 TL’ye, kaşar peynir 16 TL’den 13,75’e çekildi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 4 yıl Önce

anlaş migrosla bim A101 şok la hellim yap sat pazarlama elemanı gerekiyor ticaret dairesinde olanlar iş bilmiyor.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 4 yıl Önce

Olması gereken yapılmıştır. Yalnız eksik olan birşey var. En az 2-3 ay süre ile Süt ve Süt ürünleri ithalatı durdurulmalı.Bunu yapacak irade herhalde vardır.diye düşünürüm.

Ahmet
Ahmet - 4 yıl Önce

Fyt bandı marketlerde yalan gidin bakın hala kazik

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473