banner564

Merak etmeyin sıra size de gelecek

UBP’de bakanlık yapmayan sadece 5 milletvekili kaldı

Merak etmeyin sıra size de gelecek
banner598

Ömer KADİROĞLU

Toplam 50 sandalyeli KKTC meclisinde iktidar partisi UBP’nin 24 milletvekili bulunuyor. Milletvekillerinin 19’u son kabine değişikliğiyle birlikte bakanlık yapmış durumda. Geçtiğimiz Cuma günü kabinesinde 4 bakan değiştiren Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, diğer milletvekillerinin de ileride bakanlık görevine atanabileceğini söylemiş “tüm arkadaşlarımızda bu yetenek vardır” demişti.
UBP’de bakanlık yapmayan milletvekillerinin isimleri şöyle:
Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan, İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak ve Yasemin Öztürk, Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil, Girne Milletvekili Hasan Küçük. UBP çevreleri Ahmet Savaşan’ın ‘Sağlık Turizmi’ konusunda başarılı olduğunu belirterek ileriki süreçte Turizm Bakanı olabileceğini söylüyor.
Eski belediye başkanı olduğu için Emrah Yeşilırmak İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığına; Hasan Küçük Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına; Fırtına Karanfil Çevre Bakanlığına; Yasemin Öztürk Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına uygun görülüyor.

Kurultay gelecek yıl

İktidardaki UBP’nin olağan kurultayı 2024’te gerçekleşecek. Parti genel başkanlığına aday olacağını açıklayan Hasan Taçoy da bir yıl süreyle genel başkanlık yarışı için hazırlanacak.
Bu amaçla özel basın bürosunu devreye koyan Taçoy, erken kurultay için imza toplayacağı yönündeki iddiaları çürüten bir açıklama yaptı ve olağan kurultayda aday olacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 10 ay Önce

Allah tüketsin sizi hepinizi da...Lanet olsun yüzünüze gözünüze hırsızlar...

Eski UBP'li
Eski UBP'li - 10 ay Önce

Çakmak Hasan kibrit Hüseyin..Bu memlekete yaptığınız kötülüklerden dolayı hepiniz gün gelecek yarılanacaksınız..Umarım o günler yakındır...

Rıfkı
Rıfkı - 10 ay Önce

Tiplere bakın tiplere...Ve bu adamlar iş yapacak ve memleket kalkınacak..Hamma humma hamma humma..Zehiriniz zıkkımınız olsun,.Halkın cebinden aldığınız maaşlar haramınız olur inşAllah...

Utanın
Utanın - 10 ay Önce

Koltuk sevdalilar sira bekler cepleri dolsun diye

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474