banner564

Nedir bu zam çilesi

Akaryakıt ürünlerine bir zam daha geldi; 98 oktan benzin 11.89’a, Mazot 11.23’e yükselirken, tüp gazın fiyatı 180 lira oldu

Nedir bu zam çilesi
banner598

Suna ERDEN
Türk lirasının sürekli değer kaybetmesi nedeniyle akaryakıt ücretlerine dün gece yeniden artış geldi. 
Buna göre; 95 oktan benzinin litresi 10.37’den 11.65’e, 98 oktan 10.58’den 11.89’a, Euro Dizel ise 10.09’dan 11.23 liraya yükseldi.
Tüp gaz fiyatı da 180 lira olurken, günlerdir evlerine tüp alamayan vatandaşlar isyan etti. 
Fiyat artışı olacağı gerekçesiyle birçok marketin tüp gaz satışı yapmadığını belirten vatandaşlar 
 “nedir bu çektiğimiz çile?” diyerek, tepkisini dile getirdi. 

Bir hafta arayla zam
Son bir haftadır zam beklentisiyle tüp gaz ve akaryakıt satışları ağır aksak yapılırken, dün gece saatlerinde Bakanlar Kurulu’nun artış haberi duyuruldu.
KKTC'de son 2 ayda akaryakıta beşinci defa zam yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 95 oktan benzin, 10.37’den 11.65’e çıktı. 98 oktan benzin ise 10.58’den 11.89’a yükseltildi. Euro Dizel ise 10.09’dan 11.23 TL’den işlem görecek. 
Akaryakıta son olarak 6 Aralık 2021 tarihinde zam yapılmıştı.

Tüp gaza 40 lira zam 
Bir zam haberi de günlerdir stoklarda tutulan tüp gazla ilgili geldi. 
Ev tipi 10 kiloluk tüp gaza da 40 TL’lik zam yapıldı. 
Ev tipi tüp gazın fiyatı 140 TL’den 180 TL’ye çıktı. 
Söz konusu zam son iki yılda tüp gaza yapılan en büyük zam olarak kayıtlara geçti.

Stokçuluk yapıldı
Zam beklentisi nedeniyle son bir haftadır birçok market tüp gaz satışı yapmazken, mağdur olan vatandaşlar isyan etti. Vatandaşlar, “Günlerdir tüp gaz bulamıyoruz. Marketler fiyatların aratacağını söyleyerek, satış yapmadı. Hem zamlardan hem de stokçuluktan çekiyoruz” dedi.

Çileden çıktık
Bu vatandaşlardan biri olan Gülşah Ayboğa, iki haftada bir eve iki tüp gaz aldığını; birini mutfakta diğerini şofben için kullandığını ifade ederek, günlerdir tüp gaz alamadığını söyledi.
Diyalog’a konuşan Ayboğa, yemek pişiremediğini, su ısıtıp banyo yapamadığını ifade ederek, “Vatandaş çileden çıktı. Odun mu yakalım, ne yapalım. Apartmanda yaşayan insanlar ne yapacak. Odun sobası mı yakacak” diyerek, tepkisini dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2021, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Birsel Maher
Birsel Maher - 2 yıl Önce

Ciddi 8 milletvekili kktc'yi dogru yola çıkarabilir fazlası zarar. Kamuda fazlalıklar da çıkrılmalı. Bu seçilecek olan milletvekileri bunu söz vermezlersa oy vermeyin. Israftırlar.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Mal ve hızmetler stabil bir paraya bağlanmalı. Bu ülkede hızmet karşılığı dışında herşey döviz ile hesaplanıyor. Sadece hızmetler ₺ üzerindedir. Bu da halkın her gün fakirleşmesine sebep oluyor.

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Bu durum sadece vergi borcu olan kişilere yaramıştır. Hem TC de hem de KKTC de çünkü ödeyeceği vergi erimiş gitmiştir. Kim kaybetmiştir. Devlet kaybetmiştir. Ülke kaybetmiştir. Bütün bireyler kaybetmiştir.

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sikalim disimizi 2023 e ne kaldı 2023 de and the Oscar goes to Turkish people

Soner Sabriler
Soner Sabriler - 2 yıl Önce

OLMAZ BÖYLE BİR ÇİLE YOK DÜNYA GENELİNDE 2 AYDA 5 KEZ ZAM HEMDE HALKI İSYAN ETTİRECEK KADAR BENCE BU ZAMLAR SEÇİMLERE DE YANSIYACA K. HALK DEĞİL EVİNE BİR TÜP GAZ ALMAYI BİR EKMEK BİLE ALAMAZ HALE GELDİ NEYSE HAKKIMIZA HAYIRLISI DİYELİM DE BİR AN EVVEL SEÇİMLER OLSUN HÜKÜMET KURULSUN DA İLK İŞLERİ BU ZAM FIRYASININ ÖNÜNE GEÇERLER

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474