banner564

Nefesini kestiler

45 yaşında, bir çocuk annesi Ayça Alav’ın, Kamerunlu iki personeli tarafından acımasızca öldürüldüğü tespit edildi

Nefesini kestiler
banner598

Suna ERDEN

Lefkoşa’nın Girne Caddesi üzerine faaliyet gösteren Alav döviz Bürosu ile Vakıflar Sokak’ta bulunan Hit Bit isimli iş yerlerinin sahibi 45 yaşındaki Ayça Alav’ın öldürülmesiyle ilgili detaylar kan dondurdu. 
İki katil zanlısının; genç kadının ellerini arkadan bağladığı, ağzına havlu tıkadıktan sonra koli bandıyla burnunu da kapattıkları ortaya çıktı. 
Alav’ın nefessiz kalarak hayatını kaybettiği otopsi raporuyla kesinleşirken, katil zanlısı 2 Kamerunlu’nun Güney Kıbrıs’a kaçtığı bildirildi. Kamerunlu katil zanlılarının, Alav ailesine ait Vakıflar Sokak’ta faaliyet gösteren pansiyon otelde çalıştıkları öğrenildi. 
Zanlıların, Alav’ın eşinin yurt dışında olmasını fırsat bildikleri, cinayeti planladıkları ve genç kadını öldürdükten sonra Alav Döviz bürosuna giderek para çaldıkları tespit edildi.
Katil zanlılarının iadesi için Rum makamları ve Barış Gücü nezdinde girişimler yapılırken, onlara yardım eden Kamerunlu  Franck Leonel Wouobeng Dongho ile Pakistanlı  Sadam Hussain tutuklandı.

20 dakika kaldı, paraları alıp, çıktı
Olay yerinden edinilen bilgilere göre; Ayça Alav dün saat 14.30 sıralarında Girne Caddesi üzerinde, Mevlevi Tekke’nin karşısında faaliyet gösteren Alav Döviz isimli iş yerinden ayrılarak, hemen bir arka sokakta bulunan kendisine ait Hit Bit isimli bavul satış yerine gitti. İşte bu saatten sonra Alav’dan bir daha haber alınamadı. 
Alav’ın yanında çalışan Kamerunlu siyahi şahıs ise saat 15.10 sıralarında Alav Döviz’e geldi. İçeride 20 dakika kaldıktan sonra elinde çanta ile iş yerinden çıktı.
Komşu esnaf, saat 17.00 sıralarında Alav Döviz’in kapısının ve klimaların açık bırakılmasını garip karşılasa da unutulduğunu düşündü.
Ensaf, kapıyı ve klimaları kapatarak, önlem alırken, okul çıkışı dakikalarca annesini bekleyen Alav’ın kızı, durumu öğretmenlerine bildirdi.
Okul yönetimi de Alav’ı cep telefonundan arayıp ulaşamayınca bir yakınlarını aradı.
 Saatler geçtikte aile yakınlarının endişesi artarken, durumu polise bildirildi. Olaya el koyan polis, Alav ailesine ait döviz bürosunu,  Vakıflar Sokaktaki pansiyonu ve Hit Bit’i kontrol etti.
Alav’ın cesedinin Hit Bit’te bulunması üzerine tüm çevre güvenlik kamerası görüntüleri incelendi ve katillerin isimleri ve kim oldukları belirledi.
Polis, katil zanlılarının Alav ailesine ait pansiyonda çalışan Kamerunlu şahıslar olduğunu tespit ettikten sonra peşlerine düştü.

Kan donduran detaylar
Katil zanlıları yakalanmazken, onlara yardım eden Kamerunlu  Franck Leonel Wouobeng Dongho ile Pakistanlı  Sadam Hussain tutuklandı.
İki zanlı dün mahkemeye çıkarılırken, polis duruşmada kan donduran detayları açıkladı.  
Polis, Kamerunlu 2 şahsın, saat 14.47 sıralarında Hit Bet isimli iş yeri içerisinde Ayça Alav’ın ellerini anten kablosu ile arkadan bağladıklarını, üzerine koli bandı sardıklarını, ağzına da havlu tıkayıp, koli bandı ile kapattıklarını belirtti. Polis, Alav’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Önce öldürüp, sonra paraları çaldılar
Polis, zanlıların daha sonra hemen karşı sokaktaki Alav Döviz’e giderek, tespit edilemeyen miktarda döviz ve TL ile Alav’ın içerisinde para ve cep telefonu bulunan çantasını çaldıklarını açıkladı. 
Polis, Alav’ın kızının okul çıkış saatinde annesinin gelmemesi üzerine öğretmenlerine durumu bildirdiğini söyledi. Polis, okul yönetiminin Alav’ın yakınını arayarak, kızını almaya gelmediğini söyleyince bir süre sonra olayın polise bildirildiğini açıkladı.
Polis, yapılan araştırmalar sonucu saat 21.00 sıralarında Alav’ın cesedinin Hit Bit’te bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını söyledi.
Telefonu market avlusuna attılar
Polis, katil zanlıların kim olduğunun tespit edilmesi üzerine kamera görüntülerini incelediklerini, Saddam Hüseyin’in aracıyla zanlıları almaya geldiğini belirlediklerini açıkladı.  Polis, Saddam Hüseyin’in katil zanlılarını Dongho’nun evine götürdüğünü, oradan da sınıra yakın bölgeye götürüp, Güney Kıbrıs’a kaçmalarına yardım ettiğini açıkladı. Polis, zanlıların kaçarken, Alav’ın cep telefonunu yol üzerindeki bir marketin park alanındaki boş kutuya attıklarını belirtti. Polis memuru, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme,  zanlıların 3gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
millet
millet - 8 ay Önce

Ülke sorma gir hanına döndü. Ülkeye girenin takibi bilgisayar çağındayız, o kadar kolay ki ama yapılmıyor. Kaçak duruma düştüklerinde dönüş uçak biletlerini biz ödüyoruz. İdare sıfır.

Turkish power
Turkish power - 8 ay Önce

Bunlari bize gonderin

Ck
Ck - 8 ay Önce

Önüne gelen bu ülkeye elini kolunu sallaya sallaya girmeye devam etsin!!!! Kim ne yapacak şimdi???? Kim hesap soracak? O kız çocuğu annesiz kaldı. Bunu yapan pislikler kaç sene yatacak????? Ve potansiyel katillerin bu ülkeye artık girememesini kim sağlayacak???? Ne yapacaksiniz eeeeyyyy yüce uyurlar!!!!!!!!

Turkish Power
Turkish Power - 8 ay Önce

Idam gelmeli idam mazlumlar icin bir haktir

Turkish Power
Turkish Power - 8 ay Önce

Universiteler coplensin diye butun ise yaramazlari ceteleri sanal bahiscileri uyusturucu kacakcilarini fahiseleri doldur olsun bitsin

Selcuk Uzkan
Selcuk Uzkan - 8 ay Önce

Hiç gerek yoktu oldurmeye jirsuzlik yapmaya.yaktiniz kendi kendinizi.cahillik.gerilik kurbanı oldu uz ölüm çok acı verir tüm insanlığa.olup giden de Allah'ın can verdigi için.her insan .kutsaldır.yasam hakkını aldığınız bu insan .iki elleri ile yakanizdan düşmeyecek.cahillik en büyük suçtur insan hakları bakimindan

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473