banner564

Onaylanırsa yürürlüğe girecek

Amcaoğlu, Yakıt Değişim Bedelinin kaldırılması için Bakanlar Kurulu’na öneri getirileceğini açıkladı

Onaylanırsa yürürlüğe girecek
banner598

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, elektrik faturalarına yansıtılan Yakıt Değişim Bedelinin kaldırılması için Bakanlar Kurulu’na öneri yapılacağını ifade etti.
Nisan ayı faturalarına yansıyan Yakıt Değişim Bedelinin kaldırılması için KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun gereken değişikliği yaptığını ifade eden Amcaoğlu, düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

Elektrik tarifelerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü dile getiren Amcaoğlu, Mart faturalarına yönelik yapılan indirimin bir benzerinin Nisan faturalarında da devam etmesi yönünde çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Kıb-Tek konusunda atılması gereken adımlar olduğunun altını çizen Amcaoğlu, kısa-orta ve uzun vadeli programların mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.
Maliye Bakanı Amcaoğlu, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun yapısına ilişkin soru üzerine de, “çalışma arkadaşları konusunda gereken düzenleme mutlaka yapılacaktır. Bunun için yeni hükümeti beklemeye gerek yok, mevcut hükümetle de gerekli adımlar atılacaktır” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2022, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473