banner564

Önemli konular masaya yatırıldı

Bakan Çavuşoğlu ve YÖK Başkanı Saraç, Ankara’daki görüşmelerinde KKTC yükseköğrenimini ele aldı

Önemli konular masaya yatırıldı
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’da gerçekleştirdiği resmi ziyaretler kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüştü.

Yapılan açıklamaya göre, KKTC yükseköğreniminin desteklenerek, var olan kalitenin daha yukarıya çıkarılması için atılacak ortak adımların görüşüldüğü toplantıda, bu yıl Türkiye’den KKTC üniversitelerine gelen öğrenci sayılarının istenilen noktada olmayışı, Türkiye üniversitelerinin “Yabancı uyruklu kontenjanından” yararlanacak KKTC vatandaşı öğrencilerin başvuru takvimindeki uyuşmazlık, Türkiye doğumlu olup sonradan KKTC’ye yerleşen, ortaöğretiminin tamamını KKTC’de tamamlamış çift uyruklu öğrencilerin Türkiye üniversitelerinin Yabancı uyruklu kontenjanlarına başvuramaması, Çift uyruklu olup Türkiye’deki üniversitelerin Tıp fakültesinden mezun olan KKTC vatandaşların yaşadığı hukuksal sorunlar, uluslararası öğrencilerin bürokratik işlemlerinde yaşadığı zorluklar, YKS kılavuzunda yer almayan üniversitelerin denetlenerek gerekli akademik şartları yerine getiren üniversitelerin YKS kılavuzunda yer alması ve Sadece KKTC uyruğu olan öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerin özel yetenek sınavlarına katılmaya çalıştıklarında yaşadıkları problemler ele alındı.
Gerçekleştirilen toplantı sonucunda iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki işbirliğinin geliştirilerek, var olan sorunların yapılacak çalışmalarla giderilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. 

Çavuşoğlu, Oktay ile de görüştü
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede eğitimle ilgili konular ele alındı.
Bu arada Çavuşoğlu, Ankara ziyaretinde bazı üniversite rektörleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bülent Turan’la da bir araya geldi. 
Çavuşoğlu beraberindeki heyetle birlikte Ankara’daki temaslarının ikinci gününe Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyan Çavuşoğlu, Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474