banner564

Örnek bir girişim

Kuzey Kıbrıs genelinde çiftçilik yapan 40 kadına ödül olarak belge ve hediye verildi

Örnek bir girişim
banner598

 Hurşide BAYBORA

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Kadın Komitesi, “Emekçi Kadınlarımızın Yanında, Bir gün Değil, Her Gün Varız!” sloganıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte, pilot seçilen bölgelerden belirlenen yılın “Öncü Kadın Üreticileri”ne, “Öncü Kadın Üretici” belgesi verildi.
Etkinliğe, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, HP Milletvekili Gülşah Sanver, Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu ve Kadın Komitesi üyeleri katıldı.
Düzenlenen etkinlikte, Çiftçiler Birliği Kadın Komitesi üyesi, biçerdöver operatörü Şengül Dürüst konuşma yaptı. 
Dürüst, çalışma hayatını ve yaşadığı zorlukları anlatarak, kadınlar olmadan hiçbir şeyin olmadığını vurguladı ve “Bizim de varlığımızı herkesin bilmesini istiyoruz” dedi. 

Oğuz: Her alanda kadının eli var
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz konuşmasında, kadının değerinin bir gün değil her gün, her an bilinmesi gerektiğini vurguladı. 
“Benim de var olmamada kadın var. Çocuklarımın da…”  ifadelerini kullanan Oğuz, her zaman her alanda kadının eli olduğunu belirtti.
Üretimin meşakkatli, sabır isteyen bir iş olduğunu söyleyen Oğuz, üretim yaparken yılmamak gerektiğini kaydetti.

Baybars: Önemli ve örnek bir girişim
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da, kadın hakları mücadelesinin yüz yıllardır verildiğini ve temel amacın da erkeklerle eşit olması olduğunu kaydetti.
Kadınların toplumsal cinsiyet adına erkeklerle eşit olduğunu dile getiren Baybars, Çiftçiler Birliği’nin de bu girişiminin önemli ve örnek olduğunu belirtti. 
Baybars, kadınların mücadelesinde yılmadan birlik olunması ve gelecek nesillere de bunun aktarılması adına yapılan etkinliğin önemli olduğunu vurguladı ve katkı koyanları tebrik etti.

Sanver: Kadınlar tertipli çalışıyor
HP Milletvekili Gülşah Sanver de, çiftçilikle uğraşan kadıların önemine vurgu yaptı ve kadınların çalıştığı bölgelerin daha tertipli ve daha temiz olduğunu gözlemlediğini kaydetti.
Konuşmaların ardında “Emekçi kadınlara değer vermek ve onurlandırmak” için çiftçilik yapan 40 kadına ödül olarak belge ve hediye verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474