banner564

Özel şirket koruyacak

Bakanlar Kurulu, Denktaş’ın anıt mezarının güvenlik sorununun hemen giderilmesi için karar aldı

Özel şirket koruyacak
banner598

Bakanlar Kurulu, toplum lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarıyla ilgili karar aldı. Alınan karara göre; Denktaş’ın anıt mezarının güvenlik sorunu özel güvenlik şirketlerinden hizmet alımı yapılması yolu ile giderilecek.
Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında alınan kararlar yazılı olarak açıklandı. 
Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarının bakım ve idame ettirilmesi konusu görüşülerek birtakım kararlar alındı. 
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Lefkoşa’da Cumhuriyet Parkı içinde yer alan anıt mezarının güvenlik sorununun hemen giderilmesi, müze birimi ve peyzaj çalışmalarının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması karara bağlandı.
Anıt mezarın güvenlik sorunu özel güvenlik şirketlerinden hizmet alımı yapılması yolu ile giderilecek.
Anıtın çevre düzenlemesi için de üniversitelerin ilgili kişileri, İçişleri Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı yetkililerinin katılacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezar projesi içinde bulunan müze biriminin eksikliklerinin tamamlanarak bir an önce ziyarete açılması üzerine de de önemle duruldu.

Tartışmalı arazi orman alanı ilan edildi
Bakanlar Kurulu ayrıca Girne’de “önceden Güven Yapı’ya kiralanan" araziyi "orman alanı" ilan etti. 
Başbakan Saner başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar yazılı açıklamayla duyuruldu.
Bakanlar Kurulu toplantısında, daha önceleri Girne’de Güven Yapı Limited’e kiralanan ancak çevre örgütleri ve halktan gelen tepkiler üzerine kira sözleşmesi iptal edilen arazi orman alanı ilan edildi ve bu yılın ağaçlandırma projesi kapsamına alındı. Bu kapsamda ilk fidanlar önümüzdeki aylarda dikilecek.
Söz konusu arazinin kiralanmasında veya geri alınmasında hiçbir olumsuz tutumu olmayan Güven Yapı Limited üyelerinin doğan mağduriyetlerinin giderilmesi üzerinde de duruldu.
 Önümüzdeki günlerde ilgili kişilerle atılması gereken adımlar konusunda görüşülecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473