banner564

Patronlardan hükümete öneri: Plan yap ve uygula

Ticaret Odası Başkanı Deniz “Dışa açılma sayesinde ekonominin çarkları düşük tempoda olsa bile dönebilecek, işletmelerimiz hayatta kalabilecektir” diyerek hükümete çağrı yaptı:

Patronlardan hükümete öneri: Plan yap ve uygula
banner598

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk halkının pandemi dolayısıyla yaşanan kapanma sürecinde, önlemlerini titizlikle uygulayarak elde ettiği başarıyı, açılma koşullarını en iyi şekilde oluşturarak da sürdürmek zorunda olduğuna işaret etti.
Deniz ,“KKTC bakımından açılma, kendi içimizdeki açılma kadar yurt dışına açılmayı da içermektedir. Yurt dışına açılma sayesinde, ekonominin çarkları düşük tempoda olsa bile dönebilecek, işletmelerimiz ve çalışanlarımız salgın süresince hayatta kalma olanağına kavuşacaktır” dedi.
Deniz, kamuoyundaki tartışmaların devam etmesinin, ülke imajına ve ekonomisine büyük zarar vereceğini belirterek, hükümeti, “ilgili tüm paydaşların da görüşlerini alarak bir hareket planı oluşturmaya ve bu planı el birliği ile uygulayarak salgının ilk aşamasında sağlanan güveni yeniden tesis etmeye” çağırdı.

Koşullar oluşturulmalı
Turgay Deniz yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının, Covid-19 mücadelesinde başarılı bir süreç yaşadığını ve bugüne kadar en az kayıpla bugüne gelmeyi başardığını belirtti.
“Zaman zaman yükselen şikayetlerimize karşın, bu başarıda, halkımızın virüs ile mücadelenin temel özelliklerini kavraması ve hükümet kararlarına uymasının rolü büyüktür” diyen Deniz, kapanma önlemlerini titizlikle uygulayarak elde edilen bu başarıyı, açılma koşullarını en iyi şekilde oluşturarak da sürdürmek zorunda olduklarını kaydetti.
Deniz açıklamasında şunları dile getirdi:
“KKTC bakımından açılma, kendi içimizdeki açılma kadar yurt dışına açılmayı da içermektedir. Yurt dışına açılma sayesinde, ekonominin çarkları düşük tempoda olsa bile dönebilecek, işletmelerimiz ve çalışanlarımız salgın süresince hayatta kalma olanağına kavuşacaktır.
Böylesine kontrollü bir açılmanın temel koşulu, sağlık önlemlerinin doğru şekilde belirlenmesi ve etkili bir şekilde uygulanmasıdır. Bu konudaki önerilerimizi hükümetimizle sürekli olarak paylaşmakta ve seçenekler üzerinde çalışmaktayız.
Bu önlemlerin bir kısımı kişilerin ve iş yerlerinin uyacağı kurallarsa, diğer bir kısmı da sağlık kapasitesini hastalıkla mücadele edecek seviyeye getirmektir. İnsanlarımızın temas halinde olduğu iş yerleri dahil olmak üzere bütün mekanlarda gerekli denetimlerin yapılmadığı tarafımızdan üzülerek gözlemlenmektedir. Bu denetimlerin yapılması temel bir zorunluluktur. Son günlerde kamuoyunda yaygın bir şekilde tartışılmakta olan pandemi hastanesi diğer bir önemli sorunumuzdur.
Devletimiz, Covid-19 vakaları ile mücadele edecek yeterli yatak kapasitesine, ekipmana ve personele sahip olmalıdır. Ayrı bir pandemi hastanesi, çapraz bulaşmaları engellemek ve sağlık servislerinin diğer hastalara vermekte oldukları hizmetleri devam ettirmek bakımından da önem taşımaktadır. Böyle kapasiteye sahip olduğumuzun yeterli bir şekilde anlatılması

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474