banner564

Piyasa değeri 3 milyon lira

Minareliköy’de düzenlenen Beyaz Kurt Operasyonu’nda bir kilo kokain ele geçirildi

Piyasa değeri 3 milyon lira
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’ya bağlı Minareliköy’de gerçekleştirilen ‘Beyaz Kurt Operasyonu’nda piyasa değeri 3 milyon TL olan bir kilo saf kokain ele geçirildi. 
Operasyonda Chinedu Ogugua Bosah ve Ameer Hussain isimli yabancı uyruklu şahıslar yakalandı.  Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün mahkemeye çıkarılırken, Bosah, uyuşturucu maddeyi bin Euro karşılığında Güney Kıbrıs’tan ithal ettiğini itiraf etti.
Soruşturmayı yapan polis, 22 Mart 2022 tarihinde, saat 21.30 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir ekip tarafından Minareliköy'de Beyaz Kurt operasyonunu gerçekleştirildiğini söyledi. 
Polis, takibe alınan ZNE 620 plakalı aracın bölgede bir site içerisine girerek park ettiği esnada harekete geçtiklerini açıkladı. 
Polis, araçta yolcu olarak bulunan zanlı Chinedu Ogugua Bosah’ın tasarrufunda bulunan çantayla kaçtığını, araç sürücüsü olan Ameer Hussain’in ise olay yerinde tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis memuru, yapılan araştırmalar sonucu kaçan zanlı Bosah’ın aynı bölgede tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. 
Polis, tutuklanan zanlı Bosah‘ın kaçtıktan sonra bölgede bulunan akasya ağaçları altına sakladığı bir kilo ağırlığındaki ve 3 milyon Türk Lirası değerindeki kokain türü uyuşturucuyu teslim ettiğini söyledi.
Polis memuru, Bosah’ın iki şahsın yönlendirmesi ile bin Euro karşılığında uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan alarak henüz tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye ithal ettiğini, zanlı Ameer Hussain’in ise 30 Euro karşılığında zanlı Bosah’ı Yılmazköy bölgesinden alarak Minareliköy'e getirdiğinin tespit edildiğini söyledi. 
Polis soruşturmanın devam ettiğini, aranan kişiler de olduğunu belirterek, zanlıların ilk etapta 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan tabur
hasan tabur - 2 yıl Önce

Yuh be, KKTC olduk mafyalara teslim olduk.Zehir ticareti ile cocuklarimizi hedef aldilar sözde göcmenler.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473